Πως η μεθυσμένη φωνή σου θα μπορεί να μην αφήνει το αυτοκίνητό σου να πάρει μπροστά

Σχετικά άρθρα

drink drive

Μια ομάδα Γερμανών ερευνητών τε τελευταία επτά χρόνια κατέγραφε την φωνή ανθρώπων που ήταν σε κατάσταση μέθης, ως μέρος του Alcohol Language Corpus, μια εφαρμογή που θα δεν θα επιτρέπει το αυτοκίνητό σου να παίρνει μπροστά, αν έχεις πιει.

Η ομάδα έχει καταγράψει 162 άνδρες και γυναίκες σε κατάσταση μέθης και στη συνέχεια κατέγραψε τις συνομιλίες τους μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αυτά, το σύστημα είναι σε θέση να καταλάβει πλέον το πότε ένας οδηγός είναι μεθυσμένος, μη επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να πάρει μπροστά.

Ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να τοποθετηθεί μέσα στα αυτοκίνητα, αλλά για την ώρα υπάρχουν ορισμένα προβλήματα ως προς την εφαρμογή του, όπως του ότι ο αλγόριθμος αναγνώρισης της μεθυσμένης φωνής είναι κατά 73% ακριβής, ενώ επιπλέον το σύστημα θα πρέπει να έχει προηγούμενες νηφάλιες ηχογραφήσεις της φωνής του οδηγού.

Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προσπαθήσει και αυτές να αναπτύξουν παρόμοια συστήματα, όπως η Nissan, που έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με μια φωτογραφική μηχανή που σαρώνει το πρόσωπο του οδηγού και ένα σύστημα εντοπισμού επιπέδου αλκοόλ στον αέρα, αλλά για την ώρα παράγοντες όπως η τιμή, η ακρίβεια μέτρησης και ο τρόπος υλοποίησης είναι οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν στα συστήματα αυτά να περάσουν σε ευρεία παραγωγή.

ΠηγήFastcompany

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...