Το επόμενο Audi Q7 θα είναι ελαφρύτερο κατά 360 κιλά

Σχετικά άρθρα

audi q7 2014 mule

Νέες λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν σχετικά με την επόμενη γενιά του Audi Q7, το οποίο θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό βάρος του. Ανώνυμες πηγές μέσα από την Audi, δήλωσαν στη Γερμανική Automobilwoche ότι το νέο Q7 θα ζυγίζει περίπου 363 κιλά, θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2014 και θα είναι διαθέσιμο και σε plug-in υβριδική έκδοση.

Το νέο μεγάλο Γερμανικό SUV θα κατασκευαστεί πάνω στη μεγάλη έκδοση της πλατφόρμας MLB Evo και θα ζυγίζει 363 κιλά λιγότερα, λόγω της εκτενής χρήσης αλουμινίου και carbon, στο σασί και στην δομή του σώματος. Αυτό σημαίνει 14% μείωση σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Με μειωμένο βάρος, το νέο Q7 θα έχει μειωμένη κατανάλωση, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, εκεί όπου κατασκευάζονται σήμερα η τωρινή γενιά, μαζί με τα Porsche Cayenne και Volkswagen Touareg. Στην Αμερική το Q7 θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2015.

To νέο Q7 μηχανικά θα φορά μια γκάμα TSI και TDI κινητήρων ενώ θα υπάρχουν και δύο υβριδικές εκδόσεις, με την μία να συνδυάζει ένα 2.0-λιτρο βενζινοκινητήρα TFSI απόδοσης 217 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 99 ίππων, και την άλλη να φορά έναν V6 TDI με έναν ηλεκτροκινητήρα. Στους TSI κινητήρες θα υπάρχουν δύο V6 κινητήρες απόδοσης 233 και 304 ίππων, ένας 3.0-λιτρος V6 TDI, απόδοσης 253 ίππων και ο 4.2-λιτρος V8 TDI απόδοσης 405 ίππων. Σε ότι αφορά την S Q8 έκδοση, αυτή θα φορά τον νέο Twin-Turbo V8 4.0-λίτρων απόδοσης 557 ίππων.

Το 2016, θα βγει στην αγορά το Q8, η coupe έκδοση του Q7, ή αλλιώς η SUV έκδοση του A8, το οποίο θα τεθεί αντιμέτωπο από το Range Rover Sport.

[Πηγή: Automobilwoche]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...