Καλύτερα προετοιμασμένη και έτοιμη για νίκες είναι η Williams, σύμφωνα με τον Massa

Σχετικά άρθρα

F1 Testing Jerez de la Frontera, Spain 1 - 4 February 2015

Πέρυσι, η ιστορική Williams κατάφερε να επανέλθει στα βάθρα, όχι όμως και στις νίκες, παρόλο που στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν είχε το δεύτερο μονοθέσιο σε δυναμική. Και τα τρία στραβοπατήματα των Mercedes μέσα στο 2014, κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, με τον Felipe Massa να διακρίνει φέτος αλλαγές στη νοοτροπία της ομάδας, που θα τις επέτρεπαν το κάτι παραπάνω.

Ναι, έτσι νομίζω (πως η φετινή ομάδα θα κέρδιζε πέρυσι). Όχι πολλούς αγώνες, αλλά πιστεύω τουλάχιστον ένα. Είναι μια διαφορετική ομάδα, μια πολύ καλύτερη ομάδα, πολύ πιο έτοιμη, πιο έμπειρη, όλα είναι διαφορετικά.

Η ομάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πώς ξεκινήσαμε πέρυσι. Είχαμε ένα καλό μονοθέσιο, είχαμε μια φανταστική σεζόν, η εξέλιξη ήταν εξαιρετική, αλλά νομίζω ότι η ομάδα είναι πολύ πιο προετοιμασμένη και αυτό είναι καλό.

Το 2014 αποτέλεσε περίοδο αλλαγών, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Williams. Έτσι, χρειάστηκε χρόνος για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο. Πάντως, παρότι ο Massa πρόσφατα δήλωσε πως η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης στην οργάνωση, με κάθε ευκαιρία φανερώνει πως στο πίσω μέρος του μυαλού του, βρίσκεται το πρωτάθλημα.

Απλά είμαι πιο άνετος μέσα στην ομάδα. Είδα τόσα πολλά πράγματα πέρυσι που έπρεπε να αλλάξουν και δεν είναι εύκολο να κάθεσαι και να λες τόσα αρνητικά πράγματα. Αυτό παίρνει χρόνο και μια ομάδα δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλά νομίζω ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ και αναπτύχθηκε σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς.

Δεν κερδίζεις το πρωτάθλημα αν είσαι καλός σε ένα μόνο πράγμα. Κερδίζεις το πρωτάθλημα όντας καλός στους περισσότερους τομείς. (Φέτος) Τα πάντα είναι πιο πλήρη και μπορούμε να παλέψουμε βρισκόμενοι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν πέρυσι.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειμερινού τεστ, η ομάδα έμεινε στην Χερέθ με την FW37 και την Susie Wolff στο τιμόνι, κάνοντας χρήση της μιας ημέρας γυρισμάτων, από τις δυο που έχει στη διάθεση της. Οι ομάδες περιορίζονται στα 100 χιλιόμετρα σε κάθε μια από αυτές τις δυο ημέρες, χρησιμοποιώντας ειδικά ελαστικά της Pirelli, που δεν έχουν σχέση με τις γόμες που χρησιμοποιούνται στους αγώνες. Για το 2015, η Williams έγινε η τρίτη ομάδα που έκανε χρήση της πρώτης ημέρας γυρισμάτων, μετά από τις Mercedes και Toro Rosso, που βγήκαν στην πίστα για το shakedown των μονοθεσίων τους, πριν το τεστ της Χερέθ.

[Photo Copyrights: XPB Images]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...