Η Sauber εκφράζει αμφιβολίες για το 5ο power unit

Σχετικά άρθρα

British GP Saturday 05/07/14

Ίσως η εισαγωγή και 5ου power unit μέσα στην τρέχουσα σεζόν, να μην είναι τόσο σίγουρη όσο πιστεύαμε αρχικά. Η επικεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, εξέφρασε τις αμφιβολίες της γύρω από την προτεινόμενη αλλαγή, τονίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει μόνο εάν ο έξτρα κινητήρας βοηθήσει στο θέαμα. Δηλαδή, εάν το 5ο power unit ωθήσει τις ομάδες στο να κάνουν περισσότερα χιλιόμετρα στις ελεύθερες δοκιμές και όχι απλά να εξυπηρετήσει “συγκεκριμένες επιθυμίες” κάποιων ομάδων.

Πιστεύω πως αν αυτό οδηγήσει σε περισσότερο χρόνο στην πίστα την Παρασκευή, θα πρέπει να το κάνουμε. Αλλά από την άλλη, δεν θα πρέπει να προχωρήσουμε και θα ήταν ο λάθος δρόμος, αν είναι να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές αλλαγές μόνο και μόνο για να καλύψουμε συγκεκριμένες επιθυμίες από ορισμένες ομάδες, που μπορεί να θέλουν ένα επιπλέον κινητήρα. Αν αυτό είναι ένα μέτρο για να βελτιωθεί το θέαμα, τότε θα πρέπει να διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφορά το θέαμα.

Επομένως, η θέση μας είναι η εξής: Υποστηρίζουμε τα μέτρα που είναι θετικά για το θέαμα και αν αυτός (ο κανονισμός) είναι καλός για το θέαμα, τότε θα πρέπει να περιοριστεί αυτό το πλεονέκτημα για το θέαμα τις Παρασκευές. Μην το χρησιμοποιήσουμε επειδή κάποιος θέλει να κερδίσει στον τεχνικό τομέα. Αυτό δεν είναι καλό.

Για να προκριθεί κάποια αλλαγή στους κανονισμούς, κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, πρέπει να υπάρξει ομοφωνία από τις ομάδες και αν η αλλαγή δεν περιοριστεί για την Παρασκευή, δύσκολα η Sauber θα συμφωνήσει, χάνοντας το τωρινό της πλεονέκτημα. Η όλη κατάσταση δείχνει να επηρεάζει και την ομάδα της Manor, που προσπαθεί να βρει το κατάλληλο σημείο για την παρουσίαση του μονοθεσίου του 2015. Χαρακτηριστικά, ο Graeme Lowdon αναφέρει:

Υπάρχουν αρκετές παράμετροι (στην απόφασή μας), συμπεριλαμβανομένης και της διακοπής της σεζόν, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέσα σε αυτή! Αυτή είναι η συζήτηση που έχουμε. Υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι, πότε θα είναι η ιδανική στιγμή (για το νέο μονοθέσιο); Αυτή δεν είναι ακόμη σαφής.

Υπήρχαν ακόμη και συζητήσεις (στη Μαλαισία) για αύξηση του αριθμού των κινητήρων για το τρέχον έτος, οπότε αυτό αλλάζει και πάλι τη σκέψη μας. Έτσι, γίνεται πολλή δουλειά αυτή τη στιγμή πάνω σε αυτό το θέμα, οπότε θα δούμε τι θα κάνουμε.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...