Η Ferrari προκαλεί ανησυχίες στη Mercedes, αν και ο Vettel δεν πιστεύει στη νίκη

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2015

Η προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων μετά από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής είναι κάτι το σύνηθες, έτσι δεν προκαλεί καμία έκπληξη που συμβαίνει για ακόμα μία φορά, μετά από την πρώτη ημέρα για το Αυστριακό Grand Prix. Μπορεί ο Nico Rosberg να σημείωσε με άνεση τον ταχύτερο χρόνο το πρωί, ωστόσο η Ferrari και ο Sebastian Vettel ήταν αυτοί που έβαλαν σε σκέψεις τους οπαδούς -και όχι μόνο-, ειδικότερα αν κοιτάξουμε τον ρυθμό στις μεγάλες αποστάσεις, εκεί που η SF15-T φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά στο Red Bull Ring.

Το βασικότερο ερώτημα είναι ένα: μπορεί η ιταλική ομάδα ν’ απειλήσει πραγματικά τη Mercedes ή και να κατακτήσει τη δεύτερη φετινή της νίκη; Είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να δώσουμε απάντηση, αλλά το θέμα είναι πως όλοι στη Mercedes νιώθουν την ανάσα της Scuderia, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Lewis Hamilton, αν και ο Πρωταθλητής δεν είναι πανικοβλημένος.

Lewis Hamilton

Το παίρνουμε (το γεγονός ότι η Ferrari έδειξε πολύ δυνατή) πολύ σοβαρά, αλλά η ομάδα είναι πιθανόν πιο επικεντρωμένη απ’ ό,τι εγώ. Βελτιώσαμε το μονοθέσιο από το FP1 στο FP2· είχε να κάνει κυρίως με τα ελαστικά, καθώς δεν υπάρχει πολλή πρόσφυση. Είχαμε καλό και σταθερό ρυθμό στις μεγάλες αποστάσεις. Η ομάδα μού ζήτησε να κάνω έναν χρόνο κι εγώ δε δυσκολεύτηκα να το κάνω. Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέρουμε τα φορτία καυσίμου των υπολοίπων.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος βρίσκονται οι δηλώσεις του Rosberg, ο οποίος βρίσκει φυσιολογική τη γενικότερη μείωση των διαφορών (λόγω του πιο σύντομου γύρου στο πρωτάθλημα), αλλά δεν παύει να παραδέχεται πως η ομάδα του Maranello έχει μπόλικη ταχύτητα.

Nico Rosberg

Πάντα έχεις κάτι ακόμα στην τσέπη σου που το αφήνεις για τις κατατακτήριες, αλλά ίσως στα μεγάλα stint ίσως είναι πιο κοντά, αν και γενικότερα όλοι εδώ ήταν πιο κοντά. Πάντα ανησυχούμε λίγο για τη Ferrari, γιατί είναι ο πιο κοντινός μας αντίπαλος, και αυτή είναι μία μικρή πίστα, έτσι όλοι είναι πιο κοντά και αυτοί δείχνουν να είναι γρήγοροι εδώ.

Ο Vettel, από την πλευρά του, φροντίζει να έχει χαμηλές προσδοκίες για τον 8ο αγώνα της φετινής σεζόν. Ο Γερμανός ξέρει καλά ότι η ομάδα του Brackley και οι οδηγοί της αποτελούν έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο, αλλά επισημαίνει πως θα προσπαθήσει να κάνει ξανά τους οπαδούς της ομάδας του να πανηγυρίσουν.

GP AUSTRIA F1/2015

Η μάχη ακόμα δεν έχει τελειώσει. Πάντα προσπαθούμε να παλεύουμε για τη νίκη. Έχουμε ένα δυνατό πακέτο, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να έχουμε το τέλειο 3ήμερο και η Mercedes να δυσκολευτεί κάπου. Κάτω από κανονικές συνθήκες, είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσουμε. Η διαφορά παραμένει αρκετά μεγάλη. Ελπίζω ότι μπορούμε να τους πιέσουμε πολύ αύριο, αλλά πάντα μπορούν να κάνουν κάτι το βράδυ.

Ο τετράκις Πρωταθλητής δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σημερινό του πρόγραμμα όπως θα ήθελε, καθώς φαίνεται πως υπήρξε πρόβλημα με το κιβώτιο. Αυτό, όμως, δεν τον ανησυχεί για τη συνέχεια του Grand Prix.

Δυστυχώς, υπάρχουν κάποιες τέτοιες ημέρες, και σήμερα έγιναν όλα μαζί για να σταματήσουμε σε μια σημαντική στιγμή. Είχαμε ένα πρόβλημα με το κιβώτιο, κάποιοι αισθητήρες διέγνωσαν πρόβλημα, κι έπρεπε να σταματήσουμε. Θα το εξετάσουμε προσεκτικά, αλλά δε σχετίζεται με το πρόβλημα που είχαμε το πρωί.

[Πηγές: ESPN (1), ESPN (2), GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...