Πρόβλημα στον συμπλέκτη επικαλείται ο Hamilton για την κακή εκκίνηση

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Τον team-mate του είδε να νικά δικαίως σήμερα ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός έχασε την πρώτη θέση αμέσως μετά την εκκίνηση, ενώ στη συνέχεια, ο ρυθμός του δεν ήταν αρκετά καλός ώστε να μπορέσει ν’ απειλήσει πραγματικά τον Nico Rosberg, συνεπώς η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά έπεσε στους 10 βαθμούς, κάτι που κάνει τη μάχη για την πρώτη θέση πιο συναρπαστική στην παρούσα φάση.

Γιατί, όμως, ο Hamilton δεν ξεκίνησε καλά; Σύμφωνα με δικούς του ισχυρισμούς, ο συμπλέκτης δε συμπεριφέρθηκε όπως θα έπρεπε, ενώ υπογραμμίζει μάλιστα πως από το Ισπανικό Grand Prix και μετά κάτι έχει γίνει και δεν μπορεί να ξεκινήσει όσο καλά θα μπορούσε, κάτι που σημαίνει πως, αν όντως αυτό είναι αληθές, οι μηχανικοί του θα πρέπει να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Άφησα τον συμπλέκτη και αυτός δεν απέδωσε σωστά. Είναι κάτι που συμβαίνει από τη Βαρκελώνη, και πριν από αυτό έκανα καλύτερες εκκινήσεις. Είχα πρόβλημα με το στροφάρισμα. Πήρα το πόδι μου από το γκάζι και αυτό ήταν ακόμα εκεί, το γκάζι ήταν ανοιγμένο. Άφησα τον συμπλέκτη και είχα σπινάρισμα. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς τον αγώνα, αλλά είναι κάτι πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε σε αυτή την πλευρά του γκαράζ.

Ο Nico έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Ήταν ταχύτερος κατά τη διάρκεια του αγώνα και η κακή εκκίνηση που είχα εγώ μου κόστισε. Μετά, πίεζα όσο πιο πολύ μπορούσα, και νομίζω ότι στο δεύτερο stint έγινε η διαφορά στην απόσταση και προσπαθούσα πάνω σε αυτό.

Ο Πρωταθλητής πήρε μια ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή πάτησε τη λευκή γραμμή στην έξοδο του pit lane. Αυτό δεν επηρέασε την τελική κατάταξη, αλλά ο ίδιος δηλώνει πως δεν κατάλαβε ότι έκανε κάτι λάθος.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα. Δε νομίζω ότι πάτησα κάτι.

ΠηγήEPSN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr