Το ταμείο αποζημιώσεων της General Motors δεν καλύπτει όλους τους θανάτους!

Σχετικά άρθρα

Story

Με τον τελευταίο απολογισμό, η General Motors έχει αποδεχθεί το γεγονός ότι 119 θάνατοι και 243 τραυματισμοί, οφείλονται στις προβληματικές μίζες της και θα αποζημιωθούν από το ταμείο που έχει δημιουργήσει γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Όμως όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί το ταμείο αποζημιώνει κάποιους θανάτους/τραυματισμούς και κάποιους όχι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ο λόγος είναι “ψυχρά” απλός. Το ταμείο καλύπτει θανάτους και τραυματισμούς που συνέβησαν στα 2.59 εκατομμύρια οχήματα που ανακλήθηκαν για το ελάττωμα και όχι αυτούς που προκλήθηκαν από τα υπόλοιπα –επίσης ανακληθέντα- οχήματα. Η General Motors, ανακάλεσε αυτά τα οχήματα αμέσως μόλις έμαθε για το πρόβλημα και “επειδή οι υπάλληλοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να συγκαλύψουν το θέμα”. Επίσης, η μίζα σε αυτά τα οχήματα έχει διαφορετικό design από την μίζα στα πρώτα 2.59 εκατομμύρια. Οπότε οι θάνατοι/τραυματισμοί που καλύπτονται από το ταμείο, αφορούν μόνο τα πρώτα 2.59 εκατομμύρια οχήματα.

Πολλοί Γερουσιαστές πιέζουν την GM να επεκτείνει το ταμείο αποζημιώσεων και κατακρίνουν την τακτική της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο η GM υπεραμύνεται της απόφασης της και λέει ότι είναι δίκαια δεδομένων των συνθηκών.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr