Και δεύτερη επιλογή αισθητήρα ροής καυσίμου για τις ομάδες Formula 1 και LMP1

Σχετικά άρθρα

New-F1-Fuel-Flow-Sensor-FlowSonic-Elite-1024x546

Μέχρι τώρα οι ομάδες της Formula 1 είχαν στη διάθεσή τους μόνο τους αισθητήρες της Gill Motorsport Systems, καθώς ήταν η μοναδική εταιρεία της οποίας η μονάδα είχε περάσει τους ελέγχους της FIA. Αρχικά, τα προβλήματα ήταν αρκετά ως προς την λειτουργία των συστημάτων, με την Red Bull ουσιαστικά να κατηγορεί τους αισθητήρες για την ακύρωση του Daniel Ricciardo στο περσινό Grand Prix Αυστραλίας.

Από τότε άλλαξαν πολλά, με την FIA να έχει κάνει τους ελέγχους για την ροή καυσίμου ακόμα πιο ενδελεχείς, αφού αυτή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς την λειτουργία και την απόδοση των power units. Πλέον, όμως, είναι έτοιμη για διάθεση και μια νέα μονάδα, από την Sentronics Limited, με τους κατασκευαστές κινητήρων να έχουν ήδη έλθει σε διάλογο με την εταιρεία, σχετικά με την αξιολόγηση της νέας μονάδας. Μάλιστα, οι πρώτες δυναμομετρήσεις των αισθητήρων αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύντομα.

Σύμφωνα με την Sentronics, ο αισθητήρας της έχει ένα εντελώς διαφορετικό μηχανικό και ηλεκτρονικό set-up σε σχέση με τον ανταγωνιστή του, με μια μοναδική διαδρομή ροής, που έχει ως στόχο να την καταστήσει όσο το δυνατόν πιο συνεπή και πιο αξιόπιστη. Το συγκεκριμένο σύστημα έλαβε έγκριση για χρήση, εκτός από την F1, και για την κατηγορία LMP1 στο πρωτάθλημα αντοχής της FIA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα