Η Ferrari σχεδίαζε να κάνει τον Bianchi επίσημο οδηγό της

Σχετικά άρθρα

TEST GRAN BRETAGNA F1/2014

Ο Jules Bianchi, εκτός από πολύ καλό παιδί, ήταν κι ένα σπουδαίο ταλέντο, και το γεγονός πως άνηκε στις τάξεις της Ferrari μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο Γάλλος έδειχνε τις ικανότητές του στην πίστα και το αποκορύφωμα ήταν το περσινό Grand Prix στο Μονακό, όταν πήρε τους πρώτους και μοναδικούς δύο βαθμούς για λογαριασμό της Marussia.

Το Ιαπωνικό Grand Prix έμελε να είναι και το τελευταίο για τον 25χρονο, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αν και υπήρχαν σχέδια γι’ αυτό. Αυτό ισχυρίζεται ο πρώην επί κεφαλής της Ferrari, Stefano Domenicali, καθώς δηλώνει πως η ομάδα του Maranello είχε βάλει στόχο να κάνει τον Bianchi επίσημο οδηγό της.

Ο Jules ήταν πάντα στο Maranello για ν’ αναπτυχθεί και να καλλιεργήσει το όνειρό του να οδηγήσει για τη Ferrari. Η ιδέα μας ήταν ότι, μετά από τη Marussia, θα πήγαινε σε άλλη ομάδα για ν’ αναπτυχθεί και να ετοιμαστεί για το μεγάλο άλμα στη Ferrari. Αυτό ήταν σχεδιασμένο πριν από λίγα χρόνια, αλλά δυστυχώς η μοίρα τα άλλαξε όλα.

Αυτοί ήταν πολύ λυπημένοι μήνες. Ο Jules ήταν ο πρώτος οδηγός των ακαδημιών της Ferrari και τα περασμένα χρόνια πάντα έβλεπα έναν χαμογελαστό Jules, που πάντα ήταν θετικός. Ήμασταν σίγουροι ότι τον περίμενε ένα λαμπρό μέλλον. Άξιζε μια διαφορετική μοίρα.

Παρόμοια είναι και το λόγια του πρώην Προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo, ο οποίος τονίζει ότι ο Jules προοριζόταν για τη θέση του Kimi Raikkonen.

Ο Jules Bianchi ήταν  ένας από εμάς. Ανήκει στην οικογένεια της Ferrari και τον είχαμε επιλέξει για το μέλλον, μετά από τη συνεργασία μας με τον Raikkonen. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, γρήγορος, μορφωμένος και πολύ δεμένος με τη Ferrari. Είχε λαμπρό μέλλον.

Ένα μοιραίο γεγονός τον πήρε από κοντά μας και άφησε ένα τεράστιο κενό. Είμαι κοντά στην οικογένεια του Jules, η οποία έχει δείξει τεράστιο κουράγιο τους τελευταίους μήνες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως και σε όλους τους φίλους του στη Ferrari. Χάσαμε ένα super παιδί, που θα τον θυμόμαστε μεγάλη στοργή.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα