Η Lotus πληρώνει και γλιτώνει τους δικαστικούς μπελάδες

Σχετικά άρθρα

Lotus F1 Team

Τα οικονομικά προβλήματα της Lotus δεν είχαν τελειώσει απ’ ό,τι φαίνεται. Η βρετανική ομάδα ήταν αντιμέτωπη με δικαστική διαμάχη σχετικά με τα χρήματα που όφειλε, ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο της έδωσε μια διορία (μέχρι χθες), προκειμένου να τα βρει με τους πιστωτές της, στους οποίους χρωστούσε και συνεχίζει να χρωστά χρήματα.

Ωστόσο, το καλό για την ομάδα της Lotus, που τη γλιτώνει από τους δικαστικούς μπελάδες είναι το γεγονός πως έχει αποπληρώσει τον βασικό της πιστωτή. Η ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στη λίστα του δικαστηρίου που πρέπει να κάνουν εκκαθάριση στα οικονομικά και τις οφειλές τους, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα, σύμφωνα με τον Matthew Carter, CEO της Lotus.

Μόνο ένας πιστωτής μπορεί να πάρει τον έλεγχο της λίστας ανά πάσα στιγμή, και αυτός ο πιστωτής έχει πληρωθεί. Το δικαστήριο πρέπει τώρα να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλοι πιστωτές που θα προχωρήσουν, και σε αυτή την κατάσταση είμαστε τώρα. Επειδή υπάρχει μια διακοπή για το καλοκαίρι, δε νομίζω ότι θα γίνει κάτι μέχρι τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, κάτι που ξέραμε ότι θα συμβεί έτσι κι αλλιώς.

Η ομάδα της Lotus, όμως, έχει να σκεφτεί και άλλες αποφάσεις που εκκρεμούν εναντίον της, και τα ποσά που οφείλει σε διάφορες εταιρείες ανέρχονται από €2.300 μέχρι €43.000. Ο Carter παραδέχεται πως δεν είναι μια εύκολη κατάσταση γι’ αυτούς, αλλά τονίζει πως το βασικό ενδιαφέρον θα πρέπει να βρίσκεται στην πίστα.

Δεν είναι σπουδαίο, αλλά είναι μέρος της διαδικασίας. Νομίζω ότι είναι δύσκολο λόγω της κατάστασης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Formula 1. Ελπίζω ότι μπορούμε να επικεντρωθούμε στους αγώνες, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...