Το Ανώτατο Δικαστήριο δίνει διορία στη Lotus για οικονομικό διακανονισμό

Σχετικά άρθρα

Lotus

Σε μια χρονιά που η Lotus προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να μπορέσει να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, τα οικονομικά της ομάδας δεν είναι τα καλύτερα, αν και οι προσπάθειες για τον σκοπό αυτό είναι σε εξέλιξη. Ο Pastor Maldonado βρίσκεται στο Enstone μόνο και μόνο για τα ζεστά χρήματα της PDVSA, αλλά αυτά δεν είναι ικανά ώστε από μόνα τους να λύσουν τα προβλήματα.

Ποια προβλήματα; Δικαστικούς μπελάδες αντιμετωπίζει η βρετανική ομάδα, και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι δανειστές της, οι οποίοι ζητούν πίσω τα χρήματά τους. Ωστόσο, ο δικαστής Registrar Briggs του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε να δώσει διορία 14 ημερών στην ομάδα, προκειμένου να βρεθεί λύση έξω από τα δικαστήρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lotus, Matthew Carter, μίλησε για το θέμα, τονίζοντας ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι απειλή για την ομάδα.

Υπάρχει μια νομική διαδικασία σ’ εξέλιξη. Ένας αριθμός προμηθευτών νιώθει λίγο αρνητικά, για ό,τι έγινε στην Caterham και τη Marussia, κι έκριναν ότι έπρεπε ν’ ακολουθήσουμε αυτή τη διαδικασία. Είχαμε συμφωνίες με τις εταιρείες που πήραν μέρος σε αυτή τη διαδικασία και τα πράγματα εξελίσσονται με φυσιολογικό τρόπο.

Έχει αναβληθεί, ενώ ασχολούμασταν με αυτό, και πάντα γνωρίζαμε ότι πρόκειται ν’ αναβληθεί. Υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές που το χρησιμοποιούν αυτό για να διεκδικήσουν χρήματα που δεν τους ανήκουν, κάτι που επίσης συμβαίνει. Το θέμα αυτό δεν έχει σχέση με το μέλλον της Lotus. Τα πράγματα είναι υπό εξέταση. Είναι όλα υπό έλεγχο. Είναι απλώς μέρος της διαδικασίας.

Μία από τις εταιρείες αυτές είναι η Xtrac, η οποία ασχολείται με την κατασκευή συστημάτων μετάδοσης. Εκπρόσωπος της ομάδας εταιρείας:

Ο δικαστής ανέβαλε την ακρόαση για δύο εβδομάδες, για να επιτρέψει περαιτέρω διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου θα συνεχίσουμε να συζητάμε όλες τις επιλογές για τη Lotus. Τους τελευταίους 15 μήνες, η Xtrac έχει κατασκευάσει μια σημαντική ποσότητα εξαρτημάτων για να εξασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο θα μπορεί ν’ αγωνίζεται.

Δουλεύουμε με το Enstone με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για πολλά χρόνια, έτσι ελπίζω ότι θα βρούμε μία λύση. Ελπίζουμε να το συνεχίσουμε αυτό, τώρα που το σημαντικό χρέος έχει μειωθεί κι έχει συμφωνηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα. Ελπίζουμε να το διευθετήσουμε αυτό και να υπάρξει μία λύση, επειδή είναι καλοί άνθρωποι.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...