Σταματούν προσωρινά οι πωλήσεις του 2016 Volvo XC90 στις Η.Π.Α. λόγω προβλήματος στον αερόσακο κουρτίνα

Σχετικά άρθρα

The new Volvo XC90 T6, exterior

Οι πωλήσεις του νέου Volvo XC90 έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό αλλά απ’ ότι φαίνεται, διακόπτονται προσωρινά εξαιτίας ενός προβλήματος με το Inflatable Curtain σύστημα αερόσακου. Όπως ανακοίνωσε η Σουηδική εταιρία, “εντοπίστηκε ότι το IC μπορεί να μην φουσκώσει όπως πρέπει για τους επιβάτες της 3ης σειράς. Σε περίπτωση ατυχήματος, το εσωτερικό του D-pillar μπορεί να εμποδίσει τον αερόσακο από το να αναπτυχθεί. Αν συμβεί αυτό, οι επιβάτες της 3ης σειράς έχουν λιγότερη προστασία από το IC”.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραδόσεις σταματούν προσωρινά ενώ για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται ήδη στα χέρια των ιδιοκτητών τους, η Volvo λέει ότι θα “αντιμετωπίσει το ζήτημα όταν έχει περισσότερες πληροφορίες”. Να τονίσουμε ότι αυτό το πρόβλημα αφορά τις αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά και δεν υπάρχει κανενός είδους πληροφόρηση για τον υπόλοιπο κόσμο. Αν υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη, θα ενημερώσουμε άμεσα. Μέχρι σήμερα, το νέο XC90 έχει κάνει περισσότερες από 52.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

To: All U.S. and Canadian Volvo Retailers
Re: Delivery Stop Action: Model Year 2016 XC90 with Seven Seats

Volvo Cars of North America, LLC (Volvo) on behalf of Volvo Car Corporation has decided that a delivery stop action is required for all model year 2016 XC90 vehicles equipped with seven seats.

Volvo has identified that the Inflatable Curtain (IC) may not inflate as intended for third row passengers. In the event of a crash, the interior panel on the D-pillar(s) may obstruct the IC from inflating fully. If this would occur, the third row passengers may have less protection from the IC.

All model year 2016 XC90 vehicles equipped with seven seats in retailer inventory must be quarantined and not available for customer delivery until further repair instructions are communicated.

Vehicles that have been delivered to customers prior to this notification will be addressed when additional information is available.

Additional information will be communicated as soon as it is available.

If you have any questions about this delivery action or any other field service action, please contact me or any member of the Product Safety and Compliance Office.

Το Νέο XC90 ξεπέρασε τις 50.000 παραγγελίες – Άνοδος της Volvo

• Εντυπωσιακός ο ρυθμός παραγγελιών για το Νέο Volvo XC90 – ξεπέρασε τις 52.000
• Η ανοδική πορεία της Volvo σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό
• Άνοδος της Volvo 1,9% το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2015 σε σχέση με το 2014
• Σημαντική άνοδος σε Ευρώπη και ΗΠΑ για τη Volvo το πρώτο επτάμηνο του έτους
• Η μεγάλη παραγγελιοληψία για το Νέο XC90 και η άνοδος της Volvo στην Ευρώπη προμηνύουν ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στο υπόλοιπο της χρονιάς

Το Νέο Volvo XC90 έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την εμπορική του πορεία σε όλο τον κόσμο. Ήδη έχουν καταγραφεί 52.000 παραγγελίες, με τις περισσότερες από αυτές να αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής μέσα στο 2015. Το γεγονός αυτό, παράλληλα με την άνοδο 1,9% των πωλήσεων της Volvo διεθνώς το πρώτο επτάμηνο του έτους, γεμίζουν με αισιοδοξία τα στελέχη της σουηδικής μάρκας στο Γκέτεμποργκ, για ακόμα μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά!

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2015 η Volvo κατέγραψε πωλήσεις 270.412 οχημάτων σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση στη δυτικοευρωπαϊκή αγορά, με τα 109.091 αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν μία άνοδο της τάξης του 6,9%, κάτι που οφείλεται κυρίως στην άνοδο που παρουσιάζει η Volvo στη Γερμανία! Σημαντική η άνοδος και για την «εγχώρια» αγορά της Volvo, με τις 37.242 πωλήσεις στη Σουηδία να αντιστοιχούν σε αύξηση 7,6%.

Θετικό το πρόσημο και για την αγορά των ΗΠΑ, με 2,2% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για τον Ιούλιο η άνοδος στην αμερικάνικη αγορά ήταν 14,7%, καθότι ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Νέου Volvo XC90 που αναμένεται να γίνει best-seller στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Αντίθετα, πτωτικά (-3,3%) έχει κινηθεί η αγορά της Κίνας, κάτι μάλλον αναμενόμενο και που ισχύει για όλους τους κατασκευαστές, λόγω της οικονομικής αστάθειας που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους μήνες.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ

2014
2015
Διαφορά
Δ. Ευρώπη
102.059
109.091
6,9%
Σουηδία
34.611
37.242
7,6%
ΗΠΑ
34.228
34.984
2,2%
Κίνα
45.633
44.124
-3,3%
ΣΥΝΟΛΟ
265.452
270.412
1,9%

[/learn_more]

ΠηγήVolvo

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Η BYD έλαβε 3,4 δισ, ευρώ από τη κινεζική κυβέρνηση για να κυριαρχήσει στα EV

Η BYD έλαβε τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ με τη μορφή άμεσων κρατικών επιδοτήσεων στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου να κυριαρχήσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα...

Γερμανία: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα για να πιαστούν οι στόχοι για το κλίμα

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα "απειλεί" το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα. Για "ελιγμό"...