Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Leon Cupra 290, Ibiza Cupra facelift και τα υπόλοιπα Seat

Σχετικά άρθρα

Seat-Leon-ST-Cupra-290-5188

Το Leon Cross Sport concept δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που έφερε η Seat στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικές ημέρες παρουσίασε δύο “καυτές” εκδόσεις οι οποίες έπρεπε να κάνουν το ντεμπούτο του. Αναφέρομαι φυσικά στο Leon Cupra 290 και το Ibiza Cupra facelift.

Το πρώτο, είναι επί της ουσίας μία αναβαθμισμένη έκδοση του Leon Cupra και θα είναι διαθέσιμο και ως station-wagon. Ο δίλιτρος TSI κινητήρας αποδίδει πλέον 290 άλογα και 350 Nm ροπής από τις 1.700 έως και τις 5.800 σ.α.λ. και συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε με το επίσης 6-τάχυτο DSG. Στην πρώτη περίπτωση, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5.8 δευτερόλεπτα, ενώ με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 0.1 δευτερόλεπτα ταχύτερα και όσον αφορά στην κατανάλωση, το Leon Cupra 290 καίει κατά μέσο όρο 6.7 και 6.6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 149 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και η τελική ταχύτητα είναι 250 km/h. Οπτικά διαθέτει νέες ζάντες 19″, μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις στο σώμα, αεροτομή, μαύρους καθρέπτες, φιμέ παράθυρα και κόκκινες δαγκάνες φρένων, με το πρόσθετο πακέτο Performance να προσθέτει Brembo φρένα, διαφορετικές ζάντες και διαφορετικά ελαστικά. Τέλος, το μοντέλο έχει το σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control), μπροστά μπλόκε διαφορικό και προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, με τα LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω να βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό.

Seat-Ibiza-SC-Cupra-5200

Το δεύτερο –Ibiza Cupra facelift– έχει περισσότερες αλλαγές. Κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο των 1.8 λίτρων που φοράει και το Polo GTΙ. Το σύνολο αποδίδει 192 ίππους και 320 Nm ροπής με αποτέλεσμα το 0-100 να ολοκληρώνεται σε 6.7 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα να είναι 235 km/h και όλα αυτά, ενώ η μέση κατανάλωση σύμφωνα πάντα με την Seat, δεν υπερβαίνει τα 6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι το νέο Ibiza Cupra εξοπλίζεται με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση καθώς και το XDS ηλεκτρονικό διαφορικό “περιορισμένης ολίσθησης”. Οι επεμβάσεις τις εταιρίας στην εμφάνιση του μοντέλου είναι ελάχιστες αφού η Seat πιστεύει πως ο σχεδιασμός του “είναι ακόμα επίκαιρος” ενώ στο εσωτερικό, το τιμόνι, οι αεραγωγοί, ο πίνακας οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης είναι νέα.

Τέλος, στο περίπτερο της Seat εκτίθεται το Mii που προέκυψε από τη συνεργασία με την Mango. Αυτό, ξεχωρίζει χάρη στον επιπλέον εξοπλισμό και τα διάφορα διακοσμητικά “Mii by MANGO” λογότυπα, και το Mii FR Line.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

H SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2015

/ Η εταιρεία παρουσιάζει το πρωτότυπο Leon Cross Sport, που συνδυάζει τον χαρακτήρα ενός crossover με την ουσία ενός σπορ αυτοκινήτου

/ Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% το πρώτο 8μηνο του 2015

/ Η SEAT αποκαλύπτει το νέο Ibiza CUPRA

Η SEAT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015 παρουσιάζει την γκάμα εφαρμογών CONNECT για τα μοντέλα της, εξοπλισμένα με τις βέλτιστες τεχνολογίες συνδεσιμότητας. Οι νέες εκδόσεις περιλαμβάνουν μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, συνοδεύονται από μία σύγχρονη συσκευή SAMSUNG και διαθέτουν, όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann,«stateoftheart εφαρμογές συνδεσιμότητας που επιτρέπουν την εύκολη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν θέλουμε να στερηθούμε όσο οδηγούμε».

Η νέα γκάμα μοντέλων είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία συνδεσιμότητας FullLink (MirrorLink, Android Auto και Car Play), η οποία είναι συμβατή με οποιοδήποτε smartphone καθώς και με την αποκλειστική εφαρμογή SEAT ConnectApp, η οποία είναι προεγκατεστημένη στην παρεχόμενη μαζί με τα αυτοκίνητα συσκευή SAMSUNG. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της SEAT Jürgen Stackmann «η τεχνολογία SEAT FullLink μας τοποθετεί σε ηγετική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Και θα είμαστε σε θέση να δουλέψουμε περαιτέρω πάνω σε αυτό τον τομέα, χάρη στην εκτεταμένη συνεργασία μας με την SAMSUNG».

Το σύστημα αυτό, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την SEAT, επιτρέπει το αποθηκευμένο περιεχόμενο του κινητού τηλεφώνου να εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου, δίνοντας στον οδηγό την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία χωρίς περισπασμούς κατά την οδήγηση. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση και σε λειτουργίες που σχετίζονται με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, με πληροφορίες σχετικά με το όχημα και τη θέση του καθώς και με βελτίωση των δεξιοτήτων οδήγησης μέσω της εφαρμογής Challenger (23 προκλήσεις σε 3 επίπεδα δυσκολίας). Η εφαρμογή SEAT CONNECT επιτρέπει ακόμα στους οδηγούς να εκτελούν διάφορες ενέργειες, όπως η κλήση ενός τηλεφώνου με τη χρήση απλών κινήσεων στην οθόνη αφής.

SEAT Leon Cross Sport

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015 η SEAT παρουσιάζει το Leon Cross Sport, που συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με την ευελιξία ενός all-wheel drive οχήματος. Εξοπλισμένο με 300PS, το νέο concept car επιταχύνει στα 100km/h μόλις σε 4,9 δευτερόλεπτα. Ο Jürgen Stackmann δήλωσε σχετικά: «Είναι ένα συναρπαστικό όχημα που εκφράζει σαφώς το πνεύμα της SEAT. Το νέο μας εκθεσιακό μοντέλο έχει εμπνευστεί από την επιτυχία του Leon Cupra με όλες δυνατότητες για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, αλλά συγχρόνως είναι και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζούγκλας της πόλης».

Το Leon Cross Sport φανερώνει την πρόθεση της SEAT να είναι παρούσα σε κατηγορίες που παρουσιάζουν ανάπτυξη και αυξημένη κερδοφορία για την εταιρεία και αυτό επιβεβαιώνεται με την προσεχή παρουσίαση του πρώτου SEAT SUV μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης το Μάρτιο του 2016. «Θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή ανάμεσα σε ανθρώπους με νεανικό πνεύμα σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Jürgen Stackmann.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% μέχρι τον Αύγουστο 2015

Ο Πρόεδρος της SEAT τόνισε επίσης, ότι η μάρκα συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων δύο ετών, με διψήφια αύξηση από τότε, και αύξηση κατά 6,8% στις πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο 2015. Οι πωλήσεις όλων των μοντέλων αυξάνονται και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα θετικά για αγορές της Νότιας Ευρώπης, όπως της Ισπανίας (+18,4%), της Ιταλίας (+27,3%) και της Πορτογαλίας (+11,4%), ενώ η μάρκα παραμένει σταθερή στη Γερμανία. Οι παραπάνω αυξήσεις   αντανακλούνται επίσης και στην αύξηση της παραγωγής στο εργοστάσιο στο Martorell (9%), με τα υψηλότερα ποσοστά τα τελευταία 13 χρόνια.

Προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική της μάρκας, η SEAT ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδυτική δαπάνη 3.3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και R&D μεταξύ 2015–2019. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης μία φιλόδοξη προϊοντική επιθετική πολιτική με το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων, αρχής γενομένης με το πρώτο compact SUV μοντέλο τον ερχόμενο Μάρτιο.

Tο νέο SEAT Ibiza CUPRA συμπληρώνει την οικογένεια Ibiza

To Ibiza CUPRA είναι άλλη μία μεγάλη καινοτομία που παρουσιάζει η μάρκα στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης. Το νέο Cupra εξοπλίζεται με έναν 1.8 TSI κινητήρα απόδοσης 192hp για κορυφαίες επιδόσεις που του χαρίζουν επιτάχυνση στα 100km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 235km/h. Επιπλέον, η νέα αυτή έκδοση ξεχωρίζει για την μέση κατανάλωση καυσίμου με μόλις 6,0 λίτρα ανά 100km, το νέο υψηλής ποιότητας εσωτερικό, το πλήρες σύστημα τεχνολογίας FullLink και την εφαρμογή SEAT ConnectApp για βέλτιστη λειτουργία συνδεσιμότητας

Η ιστορία της SEAT σε ψηφιακή μορφή

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015, η SEAT ανακοίνωσε επίσης το νέο ψηφιακό μουσείο της το οποίο μπορεί κάποιος να επισκέπτεται μέσω του seat.com χωρίς περιορισμούς στην πρόσβαση και έτσι με αυτό τον τρόπο η ιστορία της SEAT να γίνεται εύκολα γνωστή σε οποιονδήποτε άνθρωπο στο κόσμο. To project αυτό άρχισε να παίρνει μορφή στo Archithon event, το οποίο διοργανώθηκε από τη SEAT το περασμένο Μάιο όταν 40 Ισπανοί και Γερμανοί φοιτητές αρχιτεκτονικής εργάστηκαν εντατικά σε ομάδες κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο σχεδιασμό για το ψηφιακό μουσείο της SEAT.

Η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στον κλάδο της με δυνατότητες πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων για σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία αυτοκινήτων στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει πάνω από το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε 75 χώρες. Το 2014 o κύκλος εργασιών της SEAT ανήλθε σχεδόν σε 7,5 δις ευρώ, το μεγαλύτερο νούμερο στην ιστορία της, με τις πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο να φτάνουν τις 390.500 μονάδες.

Στο SEAT Group εργάζονται περισσότεροι από 14.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza και Leon. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Alhambra στη Πορτογαλία, το Mii στη Σλοβακία και το Toledo στη Τσεχία.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο που το 2015 γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Το Τεχνικό Κέντρο απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για τον νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Στα πλαίσια της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η SEAT αναλαμβάνει να στηρίζει την κύρια δραστηριότητα της στα βασικά κριτήρια της αειφορίας, δηλαδή την μείωση των εκπομπών CO2, την ενεργειακή απόδοση καθώς και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των πόρων.

SEAT UNVEILS NEW Mii FR LINE AND LATEST Mii BY MANGO LIMITED EDITION

Perfect style and sporty dynamics

  • SEAT presents the Mii FR Line: sporty driving fun in a compact package
  • Mii by MANGO offered as a Limited Edition: the perfect combination of design and innovative technology, with unique accessories for a special touch of style
  • Safety Assist and SEAT Portable System available as options

Every SEAT Mii is a fashion statement. However, the new Mii by MANGO Limited Edition shows particularly individual style with its unique accessories – and just 750 of them will go on sale across Europe. They are recognisable at first sight from the exclusive three-coat paintwork in “Oryx white”, with the door mirrors and wheels finished in a powerful, deep shade of red called “Velvet”. Exterior details will be matching in some interior details, like the steering wheel, air vents and instrument panel.

The sporty character of the Mii is especially enhanced in the likewise new SEAT Mii FR Line. This new version is recognisable on the outside through its exclusive 16-inch alloy wheels, Atom Grey door mirrors, exclusive trim strips and, naturally, the FR logo in the grille. Setting the FR Line apart are its sporty suspension tuning, plus a sporty black interior, featuring high-gloss and red accents as well as unique sports seats with piping and FR logo and leather steering wheel with red contrasting stitching.

The SEAT Mii is the perfect car for today’s urban lifestyle. This youthful and sporty city car makes life easier – with a high level of utility, exceptional driving fun, excellent efficiency and innovative technology. As a true SEAT, the Mii combines sporty and youthful design with the best craftsmanship and wide-ranging individualisation options. And this kind of driving fun is highly affordable, too, thanks to great value-for-money and low running costs – classic SEAT.

The new Limited Edition Mii by MANGO further accentuates these characteristics – and turns the pan-European city car into a design statement. Created in co-operation with Spanish fashion label MANGO, this is a car with a very special identity. Both companies condensed their ideas and fused the special driving pleasure and modern technologies of the SEAT with MANGO’s innovative fashion design.

Unique package of accessories

The package of accessories that comes with every Mii by MANGO Limited Edition was created by SEAT Design and the fashion experts of the MANGO fashion label and is absolutely unique. In keeping with the character of the Mii, it is a combination of refined style and state-of-the-art technology. Because the Limited Edition will be delivered during the upcoming autumn and winter seasons, the package includes a super-fine wool scarf – in the colour “Velvet”, of course. The exclusive MANGO key chain bears the vehicle’s individual special-edition number. A clutch bag likewise sports the MANGO logo. The whole set is packaged in an elegant, velvet-coloured box. As a high-tech extra, there is also a wireless in-car charging box for mobile phones – simply lay the smartphone on the charging device for the battery to charge.

Exclusive equipment, state-of-the-art technologies

The exclusive look of the Limited Edition is completed by a comprehensive package of equipment that includes LED daytime running lights, the chrome pack and air conditioning. Standard appointments also include a practical hook for securing handbags, a mirror in the driver’s sun visor and exclusively designed foot mats, door entry trim and keyring.

The Mii by MANGO is offered with three-cylinder engines with power outputs ranging from 60 to 75 PS. They guarantee light-footed agility and exemplary efficiency – enhanced by systematic lightweight design and a kerb weight of just 854 kilograms. With the entry-level engine, the Mii Ecomotive has a CO2 figure of just 95 grams per kilometre.

One of the Mii’s particular strengths is its state-of-the-art technologies. The Safety Assist emergency braking assistant with its laser sensor brings a whole new dimension to safety in city traffic, while the SEAT Portable System, with its 5-inch screen, brings together the worlds of entertainment, navigation, phone and vehicle functions in a way that is completely new in this class of vehicle. It puts the little SEAT in a pioneering role by making innovation affordable. The Mii’s exceptional safety level has been confirmed by the top five-star rating in the Euro NCAP crash tests.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα