Φήμες: Η BMW ετοιμάζει supercar 750 ίππων σε συνεργασία με την McLaren!

Σχετικά άρθρα

bmw_01

Με το ανθρώπινο δυναμικό στα υψηλά κλιμάκια της BMW να έχει ανανεωθεί –νέος CEO, νέο αφεντικό στο M Division, νέος επικεφαλής R&D– δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η υπόθεση ενός supercar με τα σήματα της Γερμανικής εταιρίας είναι ξανά στο προσκήνιο. Οι φήμες λένε ότι η BMW έχει ξεκινήσει εξερευνητικές συζητήσεις με την McLaren για μία πιθανή συνεργασία που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κεντρομήχανο supercar, με ανθρακονημάτινο chassis από την McLaren και V8 κινητήρα με περίπου 750 άλογα από την BMW. Ο κινητήρας ακούγεται πως μπορεί να είναι quad-turbo –δύο ηλεκτρικά turbos και δύο συμβατικά- και ενώ δεν αποκλείεται ο συνδυασμός με ένα “ελαφρύ” υβριδικό σύστημα, αποκλείεται το μοντέλο να είναι plug-in υβριδικό.

bmw_02

Γιατί επανήλθε αυτή η φήμη; Το M Division πάντα ήθελε να βγάλει το δικό της supercar όμως η “μαμά” BMW είχε ενδοιασμούς σχετικά με το κόστος εξέλιξης ενός τόσο ειδικού αυτοκινήτου. Αν όμως βρεθεί συνεργάτης, τότε ξαφνικά το project ξαναέχει νόημα. Οι φήμες λένε ότι εκτός από τον κινητήρα και την προηγμένη αεροδυναμική, όλα τα υπόλοιπα θα γράφουν την ούγια McLaren. Ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και σύστημα πέδησης, θα προέρχονται όλα από την Αγγλική εταιρία. Υπάρχει το ζήτημα που λέγεται μέγιστη παραγωγή McLaren αλλά αν μιλάμε για ένα supercar περιορισμένης παραγωγής, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπόψιν, το project είναι ακόμα στα σπάργανα και το φημολογούμενο supercar δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή πριν το 2019. Οπότε, υπομονή.

Ένα άλλο θέμα που επανήλθε στη δημοσιότητα, είναι αυτό του πολυαναμενόμενου sports car που ετοιμάζουν από κοινού η BMW με την Toyota. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Ιαπωνικής εταιρίας, “μέχρι το τέλος του χρόνου θα εγκριθεί ή όχι την παραγωγή του”. Η μελέτη που έχει γίνει μέχρι αυτό το σημείο όσον αφορά στην πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί, στην αρχιτεκτονική κ.ά. προχωρά καλά αλλά η εταιρία δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει. Αυτό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...