Dieselgate: 3,6 εκατ. VW στην Ευρώπη χρειάζονται αλλαγές στον κινητήρα τους

Σχετικά άρθρα

vw logo

H VW πριν από δύο ημέρες έδωσε στις αρμόδιες γερμανικές αρχές το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο που θα επιδιορθώσει τόσο τα 2,8 εκατ. αυτοκίνητα του Group που κυκλοφορούν στους δρόμους της Γερμανίας, όσο και για τα υπόλοιπα 8,2 εκατ. αυτοκίνητα που φορούν το επίμαχο λογισμικό της στον υπόλοιπο κόσμο.

Η VW, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός μεταφορών, Alexander Dobrindt, θα πρέπει να κάνει αλλαγές σε 3,6 εκατ. αυτοκίνητα της προκειμένου αυτά να συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Πρόκειται για τα μοντέλα που φορούν τον 1.6 TDI ΕΑ 189 κινητήρα, στα οποία δεν αρκεί μόνο η αναβάθμιση του λογισμικού, μια λύση που είναι αρκετή για τους 2.0-λιτρους TDI.

H VW θα ξεκινήσει να εφαρμόζει τις επιδιορθώσεις των 2.0 TDI από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ για τους 1.6 TDI κινητήρες η λύση δεν θα είναι έτοιμη πριν το Σεπτέμβριο του 2016. Να θυμίσω πως στην Ευρώπη υπάρχουν τα 8 από τα 11 εκατ. αυτοκίνητα που χρίζουν είτε μόνο αναβάθμισης λογισμικού, είτε και τοποθέτησης του συστήματος AdBlue, νέων μπεκ και νέου καταλύτη.

Όπως είπε χθες ο CEO της Volkswagen Αμερικής Michael Horn στη κατάθεσή του στο Κογκρέσο, στις Η.Π.Α, σε 415.000 αυτοκίνητα της VW και της Audi απαιτείται εκτός από την αναβάθμιση του λογισμικού, η τοποθέτηση είτε του συστήματος AdBlue, είτε νέου καταλύτη. Όπως εξήγησε τα περίπου 325.000 μοντέλα που φορούν την πρώτη γενιά του 2.0 TDI και τα 90.000 μοντέλα που φορούν τον 2.0 TDI δεύτερης γενιάς χρειάζονται τις μηχανικές αναβαθμίσεις, ενώ τα 67.000 (ΜΥ2015) μοντέλα που φορούν την τρίτη γενιά του 2.0 TDI χρειάζονται μόνο την αναβάθμιση του λογισμικού τους. Ο Horn τόνισε πως η επισκευή στα παλαιότερα αυτοκίνητα που χρειάζονται μηχανικές αλλαγές, απαιτεί 5 έως 10 ώρες εργασίας.

Εσύ μπορείς σε αυτά τα λινκ (κάτοχος VW, κάτοχος Audi) να διαπιστώσεις αν το αυτοκίνητό σου επηρεάζεται από την ανάκληση. Να θυμίσω πως το παράνομο λογισμικό βρίσκεται σε 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen στην Ελλάδα. Οι αντιπρόσωποι της Seat και της Skoda ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει το νούμερο των αυτοκινήτων τους που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και φορούν το παράνομο λογισμικό.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...