Άστο στους Ιάπωνες για να πάρουν ένα concept όπως ο εξομοιωτής και να το ανεβάσουν σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο! Πάρε για παράδειγμα το σκηνικό των παρακάτω videos. Τρία θρυλικά αυτοκίνητα –ένα Mazda RX-7, ένα Toyota AE86 και ένα Subaru Impreza– στερεωμένα σε μία πλατφόρμα με υδραυλικά συστήματα, με μία οθόνη στο τέλος του καπό και τα χειριστήρια τους να τροφοδοτούν με πληροφορίες το ηλεκτρονικό παιχνίδι Initial D!

Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά θέλω να του σφίξω το χέρι. Τα αυτοκίνητα “προέρχονται” φυσικά από το παιχνίδι και εκτός από προσομοίωση που παρέχουν, διαθέτουν πλήρη εσωτερικά! Όλο αυτό το… “πράγμα” βρίσκεται στο Sega Joypolis κατάστημα στο Τόκιο ενώ για να παίξεις, θα πρέπει να αποχωριστείς 600 yen ή €4.57 με την τρέχουσα ισοτιμία ανά παιχνίδι! Περιττό να αναφέρω ότι η αναμονή φτάνει πολλές φορές τα 30 λεπτά…

Φυσικά, αυτού του είδους το set-up δεν είναι για τον καθένα. Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι εξομοιωτές όπως ο 401CR της Force Dynamics που είναι σε θέση να “ταλαιπωρεί” τον χρήστη με έως και 2 G στιγμιαίας επιτάχυνσης. Ζυγίζει περίπου 635 κιλά, εκ των οποίων τα 272 είναι το πάτωμα στο οποίο “κάθεται” και στοιχίζει… 100.000 δολάρια. Ok, δεν απευθύνεται στον μέσο gamer αλλά είναι πραγματικά εκπληκτικός, όπως μπορείς να δεις στα videos που ακολουθούν.