Η Takata έκρυβε τις αποτυχίες δοκιμών επικύρωσης των αερόσακων της

Σχετικά άρθρα

takata 3

Εσωτερικά έγγραφα που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της προσφυγής της Takata, τα οποία έφερε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal, γίνεται γνωστό πως οι μηχανικοί της Ιαπωνικής εταιρίας στις Η.Π.Α εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την απόκρυψη των δεδομένων δοκιμών των αερόσακων για τουλάχιστον μια δεκαετία, από το 2000 έως και το 2010.

Τα εσωτερικά έγγραφα αναφέρουν πως η εταιρία έκρυβε τις αποτυχίες δοκιμών επικύρωσης των αερόσακων, κάτι που ελαχιστοποιούσε τα αποτελέσματα δυσλειτουργίας των αερόσακων κατά τη διαδικασία επικύρωσής τους. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιούνται ώστε να δείξει η Takata στις αυτοκινητοβιομηχανίες πως οι αερόσακοι της πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η Takata απάντησε στο δημοσίευμα πως τα έγγραφα δεν έχουν να κάνουν με τους προβληματικούς αερόσακους της που οδήγησαν στην ανάκληση 34+ εκατ. αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Να θυμίσω πως από τους αερόσακους της Takata έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα, έχουν τραυματιστεί 100, με την Takata να δέχεται πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων και να βλέπει τις Ford, Toyota, Honda, Mazda και Nissan να την εγκαταλείπουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...