H Mercedes C200 CDI εκπέμπει 2 φορές περισσότερους ρύπους

Σχετικά άρθρα

Mercedes C200 CDI

Η γερμανική περιβαλλοντική υπηρεσία DUH δημοσίευσε τα αποτελέσματα δοκιμών εκπομπών ρύπων μιας Mercedes C200 CDI Estate του 2011 στην οποία βρήκε πως η C-Class εκπέμπει 2 φορές περισσότερο NOx (οξείδιο αζώτου) σε σχέση με τα νόμιμα όρια που αντιστοιχούν στο Euro 5. Οι δοκιμές αυτές έγιναν στην Βέρνη, από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, το ίδιο που μέτρησε τις εκπομπές ρύπων των Renault Espace και Opel Zafira.

Η Daimler αμφισβητεί τα αποτελέσματα, επειδή όπως αναφέρει, η DUH δεν προσφέρει καμία πληροφορία σχετικά με τις συνθήκες της δοκιμής, όπως το βάρος του οχήματος και η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της DUH, το τεστ κατέδειξε σε πρώτη φάση ότι το αναγραφόμενο όριο εκπομπής των 149 μικρογραμμαρίων οξειδίου του αζώτου ανά χιλιόμετρο τηρήθηκε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στους δύο επόμενους κύκλους ελέγχων που έγιναν με ζεστό τον κινητήρα του ίδιου αυτοκινήτου, με τις τιμές των εκπομπών του να διπλασιάζονται. Σε περαιτέρω αναλύσεις που έγιναν στη συνέχεια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της DUH, οι τιμές των εκπομπών ήταν υπερδιπλάσιες του αναγραφόμενου ορίου.

ΠηγήDuh.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...