H Nissan αποχώρησε από το WEC για το 2016

Σχετικά άρθρα

nissan_gt-r_lm_nismo_11

Άσχημα νέα για τη Nissan, αλλά κυρίως για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC), καθώς το αγωνιστικό τμήμα της ιαπωνικής εταιρίας αποφάσισε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει την ερχόμενη σεζόν με το GT-R LM NISMO.Η είδηση δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει, καθώς η Nissan είχε ανακοίνωσε τον Αύγουστο πως αποχωρεί από το WEC μέχρι το GT-R LM Nismo να γίνει ανταγωνιστικό, κάτι που προφανώς είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Το project της ιαπωνικής εταιρίας ήταν αρκετά καινοτόμο και κυρίως τολμηρό, που είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα με αυτό που περίμεναν, καθώς απέτυχε παταγωδώς στον φετινό 24ώρο αγώνα του LeMans. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο μονοθέσια της στην LMP1 κατηγορία τερμάτισαν στις θέσεις 40 και 45, 153 και 161 γύρους πίσω από την νικήτρια Porsche 919 Hybrid, η οποία πήρε μία θριαμβευτική και απολύτως άξια νίκη, που χωρίς να σφάλει σχεδόν πουθενά, κατάφερε έναν χρόνο μετά την επιστροφή της να κατακτήσει τη νίκη απέναντι στην κραταιά τα τελευταία χρόνια Audi και την ελαφρώς παραπαίουσα φέτος Toyota.

Η ανακοίνωση της Nissan γράφει χαρακτηριστικά:

Σήμερα, η Nissan ανακοινώνει ότι θα αποσύρει την LMP1 συμμετοχή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2016 της FIA. Η Nissan εισήλθε στην LMP1 κατηγορία το 2015 με μια νέα καινοτόμα και τολμηρή ιδέα, με τη φιλοδοξία να ανταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις.

Οι ομάδες εργάστηκαν επιμελώς για να φέρουν τα οχήματα στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Ωστόσο, η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει τις φιλοδοξίες της και αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών για τα αγωνιστικά της.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι βασικό μέρος του DNA της Nissan, και η εταιρεία έχει περήφανη ιστορία να κερδίζει καινοτομώντας. Η δέσμευση της Nissan για το μηχανοκίνητο αθλητισμό παραμένει ισχυρή, όπως αποδεικνύεται από την νικηφόρα πορεία της το 2015 -από την νίκη στη Super GT κατηγορία δύο χρονιές στη σειρά στην Ιαπωνία, η νίκη στο Blancpain Endurance Pro Class, τον 12ώρο αγώνα του Bathurst με το GT-R GT3. Η Nissan θα συνεχίσει την υποστήριξή της στο WEC μέσω των διαφόρων προγραμμάτων του κινητήρα της, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εισαγωγής του LMP3 κινητήρα.

Σύμφωνα με αναφορές, σήμερα τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση, η Nissan απέλυσε τους 40 εργαζόμενους που είχαν βάση το κέντρο της εταιρίας στην Ινδιανάπολη, Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν μέσω e-mail, με μερικούς από αυτούς να μαθαίνουν τα νέα από τα sites καθώς βρίσκονται σε διακοπές και δεν είχαν πρόσβαση στο εταιρικό τους mail. Οι υπόλοιποι απλά δεν είχαν πρόσβαση στα κτήρια της εργασίας τους.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Nissan Decides To Not Participate in 2016 WEC LMP1

Today, Nissan announced that it will withdraw its LMP1 entry from the 2016 FIA World Endurance Championship.

Nissan entered LMP1 in the 2015 season with an innovative new, and bold concept, with the ambition to compete at the front of the field.

The teams worked diligently to bring the vehicles up to the desired performance levels. However, the company concluded that the program would not be able to reach its ambitions and decided to focus on developing its longer term racing strategies.

Racing is a core part of the Nissan DNA, and the company has a proud history of innovating to win. Nissan’s commitment to motorsports remains strong, as evidenced by its victorious track record in the 2015 season – from achieving the overall winner of Super GT two years in a row in Japan, to winning the Blancpain Endurance Pro Class, Bathurst 12hr race with the GT-R GT3. Nissan will continue its support of WEC through its various engine programs including recent introduction of LMP3 engine.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί ένα σπάνιο κόκκινο Lexus LFA του 2012 με μόλις 431 χλμ.

Η Lexus έδινε την επιλογή 28 αποχρώσεων για το LFA και τα περισσότερα που βγήκαν από το εργοστάσιο της στη πόλη Motomachi της Ιαπωνίας...

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr