Ο οδηγός αγώνων Raphael Matos πιάστηκε ντοπέ

Σχετικά άρθρα

Raphael Matos

Ο Raphael Matos, ένας βραζιλιάνος οδηγός αγώνων, πιάστηκε ντοπέ από την τοπική ομοσπονδία αγώνων της Βραζιλίας, η οποία τον τιμώρησε με διετή αναστολή. Ο Matos είχε θεωρηθεί ανερχόμενο αστέρι στα αμερικάνικα Indy, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα (Atlantic και Indy Lights) το 2007 και το 2008, ενώ το 2009 έτρεξε στο IndyCar, εκεί όπου δεν κατάφερε να ανέβει ούτε μια φορά στο βάθρο.

Ο Matos αποχώρησε από τα Indy το 2011 και μετακόμισε στην Βραζιλία, εκεί όπου πέρυσι πήρε πολλές στη σειρά αγώνων Stock Car Brasil. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, μετά τον αγώνα στη πόλη Κουριτίμπα, ο Matos πέρασε από έλεγχο doping, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν πριν μερικές ημέρες, να βρίσκεται θετικός και έτσι η ομοσπονδία τον τιμώρησε με διετή τιμωρία, επιτρέποντάς του να λάβει ξανά μέρος, το 2018, όταν γίνει 36 ετών.

Στον ίδιο αγώνα, νικητής ήταν ο Lucas Foresti, σημειώνοντας την παρθενική του νίκη, αλλά και αυτός βρέθηκε θετικός στον έλεγχο doping, με την υπόθεσή του να εκκρεμεί, μιας και αυτή έχει πάει στο δικαστήριο. Αν βρεθεί ένοχος, τότε θα του αφαιρεθεί η νίκη και θα τιμωρηθεί και αυτός με διετή αποκλεισμό. Στο πρωτάθλημα του Stock Car Brasil τα τελευταία έξι χρόνια, πέντε οδηγοί έχουν πιαστεί ντοπέ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...