Μια πολύ διαφορετική C35 πρέπει να περιμένουμε το 2016

Σχετικά άρθρα

Sauber

Αρκετά αισιόδοξη δείχνει η Sauber εν όψει του 2016. Η ελβετική ομάδα τερμάτισε φέτος πάνω από τη McLaren, αλλά βέβαια η σεζόν της βρετανικής ομάδας ήταν παραπάνω από κάκιστη. Πλέον τα πάντα έχουν τελειώσει όσον αφορά το 2015 και οι τεχνικοί των ομάδων είναι πλήρως επικεντρωμένοι στα μονοθέσια της νέας σεζόν, δουλεύοντας ταυτόχρονα και για το 2017, λόγω μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς.

Ήδη από τον Νοέμβριο, η επί κεφαλής της Sauber, Monisha Kaltenborn, μας έχει προϊδεάσει για ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, με καλύτερη αεροδυναμική, και τώρα έρχεται ο Felipe Nasr για να μας μιλήσει για ένα πολύ διαφορετικό και πιο επιθετικό αυτοκίνητο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τωρινά σχέδια, ωστόσο ο Βραζιλιάνος παραδέχεται πως η C35 δεν μπορεί να είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με την C34.

Μέχρι στιγμής είναι πολύ ρεαλιστικοί στα πράγματα για τα οποία δουλεύουμε και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το concept δείχνει πολύ διαφορετικό. Το φετινό και το περσινό μονοθέσιο έδειχναν παρόμοια όσον αφορά το concept, αλλά φέτος είναι πιο επιθετικό. Ξέρουμε τις περιοχές που πρέπει να βελτιωθούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε γι’ αυτό.

Αν συνεχίζαμε τη βελτίωση του τωρινού μονοθεσίου, θα κάναμε μόνο μικρά βήματα. Γι’ αυτό και ακολουθήσαμε διαφορετική προσέγγιση για το 2016. Περιμένω ένα βήμα προόδου. Ξέρουμε πού υστερούμε, αλλά είναι δύσκολο να παρουσιάσουμε ξαφνικά ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίζει. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε ένα ικανοποιητικό βήμα.

Felipe Nasr

Ο 23χρονος αναφέρεται και στο 2015, με τη Sauber να συγκεντρώνει 36 βαθμούς και την 8η θέση στο πρωτάθλημα. Η σεζόν για τον ίδιο ήταν θετική, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε το γεγονός πως οι Ελβετοί δε βαθμολογήθηκαν το 2014.

Αν σκεφτούμε τον εξοπλισμό και τις συνθήκες που είχαμε σαν ομάδα, νομίζω ότι είχαμε μια πολύ θετική σεζόν. Αν κοιτάξετε την περασμένη σεζόν, δεν πήραμε κανέναν βαθμό και φέτος καταφέραμε να πάρουμε 36 βαθμούς. Δεδομένων των περιορισμών που είχαμε στην ανάπτυξη -ήμασταν μία από τις ομάδες με το χαμηλότερο προϋπολογισμό-, τότε κάναμε αρκετά καλή δουλειά.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...