Δίπορτα και cabrio SUVs; Όχι από την Mercedes-Benz

Σχετικά άρθρα

gorden-wagener-and-f-015_01

Την μόδα των δίπορτων και cabrio SUV δεν είναι πρόθυμη να την ακολουθήσει η Mercedes-Benz, μιας και όπως δήλωσε ο Gorden Wagener, ο επικεφαλής σχεδιασμού της μητρικής Daimler, σε πρόσφατη συνέντευξη του, τα εν λόγω αυτοκίνητα δεν αποτελούν βιώσιμα επιχειρηματικά πλάνα.

Όπως είπε ο Wagener, εκείνοι που αναζητούν ένα SUV, ζητούν χώρους και πρακτικότητα, κατά συνέπεια, ένα δίπορτο μοντέλο δεν βρίσκεται στα πλάνα της εταιρίας, ενώ ένα cabrio SUV “θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα κατασκευάσει η Mercedes”, όπως ξεκαθάρισε ο Wagener.

Ο Γερμανός αναφέρθηκε και στην νέα E-Class, περιγράφοντάς την ως “σοφιστικέ, κομψή και σπορ”, ενώ υποσχέθηκε πως είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του, έχοντας ορισμένα μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η πλαϊνή γραμμή “catwalk line” και LED πίσω φωτιστικά σώματα με “Stardust” εμφάνιση. Συμπλήρωσε πως τα μοντέλα της Maybach βρίσκονται ακόμη στην αρχή σε ότι αφορά την σχεδιαστική διαφοροποίηση τους, και απαιτείται χρόνος για να εξελιχθούν, με την E-Class και την GLS, μετά την S-Class, να αποκτούν και αυτές Maybach εκδόσεις.

Αναφερόμενος στα plug-in υβριδικά μοντέλα της Mercedes, ο Wagener είπε πως θα έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με τα μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες, αλλά τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα έχουν  μοναδικό στυλ, αλλά θα μοιράζονται την γρίλια των υπολοίπων μοντέλων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...