Η Mercedes αναπτύσσει νέα πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά μοντέλα της

Σχετικά άρθρα

Mercedes-IAA-Concept-4728

H Mercedes-Benz ετοιμάζει ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα. Αυτή ονομάζεται EVA και μοιράζεται αρκετά μέρη με την MRA πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι C-Class, E-Class και S-Class. Οι αναφορές θέλουν την πλατφόρμα να είναι ικανή να φιλοξενήσει μπαταρίες βάρους έως και 400 κιλών.

Το πρώτο μοντέλο που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα EVA θα βγει στην αγορά το 2018 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις C-Class και E-Class. Λίγο μετά θα παρουσιαστεί και ένα crossover που θα τοποθετηθεί ανάμεσα από τα GLC και GLE, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μοντέλα, ένα στο μέγεθος της S-Class και ένα crossover μεγαλύτερο από την GLS.

Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να είναι είτε πισωκίνητα, είτε τετρακίνητα, με τον ηλεκτροκινητήρα να μπορεί να παράγει περισσότερα από 400 άλογα στις πισωκίνητες εκδόσεις, με τις τετρακίνητες να κάνουν χρήση ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα παράγει είτε 120, είτε 201 άλογα. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz θα διαθέτουν ενεργή ανάρτηση, torque vectoring και ένα πρωτοποριακό σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Στόχος της Γερμανικής εταιρίας είναι να πουλά 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως ανά μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...