Ίσως την γλυτώσουν τα πρώην στελέχη της Porsche

Σχετικά άρθρα

wendelin-wiedeking-holger-haerter-rechts-foto-33419-m

Το 2008 ένα άλλο σκάνδαλο συγκλόνισε τον κόσμο του αυτοκινήτου. Ήταν η ιστορία με την πιθανή εξαγορά της Volkswagen από την Porsche, που ο τότε CEO της, Wendelin Wiedeking και ο τότε CFO της, Holgar Haerter θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την μη ολοκλήρωση της εξαγοράς, αν και η αλήθεια ήταν πως ο περίφημος Νόμος της Volkswagen ήταν εκείνος που έβαλε φρένο στην εξαγορά της VW από την Porsche.

Τα δύο πρώην στελέχη της Porsche, είχαν θεωρηθεί από τους εισαγγελείς στη Στουτγάρδη πως παραπλάνησαν τους επενδυτές με την δίκη τους να έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος ήταν και ο πρώην CMO της Porsche, Anton Hunger, που κατηγορείται και αυτός για συνέργεια στην χειραγώγηση της αγοράς από τους δύο πρώτους. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα μέλη του Δ.Σ. της Porscheμεταξύ των οποίων ο Ferdinand Piech και ο Wolfgang Porsche– δεν συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον τους, αλλά οι τρεις επικεφαλής ετοίμασαν και δημοσίευσαν ψευδείς δηλώσεις μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του 2008 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών.

Ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, ο Frank Maurer, υποστηρίζει πως ούτε οι μάρτυρες κατηγορίας, αλλά ούτε και τα στοιχεία είναι αρκετά για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων πως οι τρεις παραπάνω άνδρες παραπλάνησαν τους επενδυτές, και έτσι ζητά να επανεξετάσει την υπόθεση.

Στις σχετικές ειδήσεις η Porsche ανακοίνωσε πως το ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο του Braunschweig απέρριψε την έφεση ενός μετόχου που ζητούσε αποζημίωση ύψους 132.000 ευρώ από υποτιθέμενες ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της μη εξαγοράς της VW από την Porsche πίσω το 2008.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Another Appeals Court dismisses claim against Porsche SE

Legal opinion of Porsche SE again confirmed in second instance

Stuttgart, 12 January 2016. The Higher Regional Court of Braunschweig today dismissed an appeal of a shareholder against a ruling of the Regional Court of Braunschweig. In this ruling the Regional Court had dismissed a claim for damages against Porsche Automobil Holding SE, Stuttgart (“Porsche SE”). This decision of the Higher Regional Court of Braunschweig again confirms the legal opinion of Porsche SE after the Higher Regional Court of Stuttgart dismissed a comparable claim in March 2015. In the current case, the plaintiff had asserted a claim for around 132,000 euro of alleged damages on grounds of deliberate immoral damage (record no. 7 U 59/14) and had appealed against the dismissal of the claim in first instance by the Regional Court of Braunschweig. Porsche SE welcomes the Higher Regional Court of Braunschweig’s decision. Leave to appeal on points of law to the Federal Court of Justice (Bundesgerichtshof) was not permitted.

This is the second decision issued by a court of appeal in favor of Porsche SE. The plaintiffs have thus failed in court with their allegations against Porsche SE for a total of six times in a row. To date, none of the courts seized have shared the legal opinion of the plaintiffs.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...