2016-alpine-sports-car-teaser-2016-alpine-sports-car-teaser

Κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει για την αναγέννηση της Alpine, καθώς τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου. Η τελευταία teaser φωτογραφία βλέπουμε το αυτοκίνητο κάτω από το κάλυμμα, όπου πρακτικά αποκαλύπτεται το σουλούπι του A120 (ανεπιβεβαίωτο).

Το γαλλικό sport μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και μετά την βασική έκδοση, η δυνατότερη έκδοση θα παρουσιαστεί ένα χρόνο μετά, ενώ το 2018 θα δούμε και την σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, χρονιά που είναι πιθανό να παρουσιαστεί και το δεύτερο μοντέλο της εταιρίας, ένα SUV. Εμφανισιακά θα μοιάζει αρκετά με το Renault Alpine Celebration concept, που είδαμε στο φετινό αγώνα του Le Mans και μηχανικά είναι οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι θα φοράει έναν ολοκαίνουριο 1800άρη βενζινοκινητήρα, που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη Nissan και εκτός από τη νέα Alpine, θα χρησιμοποιηθεί και στο Pulsar Nismo.

Alpine production photos (1)

O κινητήρας θα βασίζεται στο block του τετρακύλινδρου 1600άρη που χρησιμοποιείται στο Clio RS αλλά η χωρητικότητα θα αυξηθεί στα 1,8 λίτρα. Λέγεται δε, ότι θα είναι διαθέσιμος σε 3 επίπεδα ισχύος: 250, 275 και 300 άλογα. Οι δύο πρώτοι θα είναι πρακτικά ο ίδιος κινητήρας με ορισμένες αλλαγές στις ρυθμίσεις, αλλά ο τρίτος θα έχει διαφορετική κυλινδροκεφαλή και σύστημα ψύξης εκτός των υπολοίπων αλλαγών. Όπως και να έχει, ο κινητήρας θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, που είδαμε στο νέο Renault Talisman. Τέλος, όσον αφορά στο βάρος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 1.100 και τα 1.200 λόγω των κανονισμών ασφαλείας.