Το Honda NSX Type-R φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό!

Σχετικά άρθρα

New-Acura-Honda-NSX-Type-R-1

Οι φήμες για το λανσάρισμα ενός ακόμα πιο ισχυρού, ενδεχομένως πιο ελαφριού Acura/Honda NSX, άρχισαν να κυκλοφορούν ήδη από την παρουσίαση της “standard” έκδοσης. Έναν χρόνο μετά όμως και ενώ δεν είχαμε ακούσει κάτι νέο από τον Μάιο του 2015, ένα δημοσίευμα ρίχνει λάδι στην φωτιά που είχε αρχίσει να σβήνει.

Αμερικανικό μέσο, αναφέρει ότι η Acura ψάχνει τρόπους να βελτιώσει τις επιδόσεις του NSX και αυτό πιθανώς να σημαίνει την δημιουργία ενός πιο ακραίου NSX Type-R μέσα στα επόμενα χρόνια. Πώς θα βελτιώσει όμως το ήδη ικανό NSX; Η προφανής λύση είναι η αύξηση της απόδοσης του twin-turbo V6 των 3.5 λίτρων που ως έχουν τα πράγματα, αποδίδει 507 άλογα και 550 Nm ροπής και όπως λένε οι μηχανικοί της εταιρίας, απέχει σημαντικά από το όριο του σχεδιασμού του. Η ειδική απόδοση των 143 ίππων ανά λίτρο, μπορεί να αυξηθεί κατά 10 ή ακόμα και 20 άλογα.

Όμως υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Εξίσου προφανής με την βελτίωση του βενζινοκινητήρα, είναι η μείωση του βάρους. 1.725 κιλά δεν είναι λίγα… Πηγές λένε ότι η Acura μπορεί να προχωρήσει σε εξάλειψη των ηλεκτρικών καθισμάτων ή ακόμα και μέρους της ηχομόνωσης για να επιτευχθεί το βάρος που θα τεθεί ως στόχος. Τέλος, υπάρχει η “ηλεκτρική” πλευρά του drivetrain. Εκεί, υπάρχει περίπτωση να δούμε ενδιαφέροντα πράγματα.  Οι ηλεκτροκινητήρες του NSX μπορούν να αποδώσουν σημαντικά μεγαλύτερη ισχύ από τα 48 και τα 36 άλογα που αποδίδουν τώρα –το πρώτο νούμερο αναφέρεται στον ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται μπροστά από το κιβώτιο, ενώ το δεύτερο στους δύο ηλεκτροκινητήρες που βρίσκονται στους εμπρός τροχούς. Το πρόβλημα είναι ότι η μπαταρία δεν μπορεί να δώσει ενέργεια αρκετά γρήγορα. Η αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας ή η αλλαγή της χημείας της, μπορεί να βελτιώσει την ροή της ενέργειας. Επιπλέον, οι πρόοδοι στον τομέα των μπαταριών και των ηλεκτρονικών γενικότερα, μπορεί να αποφέρουν μείωση του βάρους.

Μπορεί να μην υπάρχει επίσημο πρόγραμμα για το NSX Type-R αλλά ο επικεφαλής της Acura, Jon Ikeda έχει δηλώσει ότι η φίρμα “δεν θα μείνει ακίνητη” με το νέο supercar. Μένει να δούμε τι σημαίνει αυτό στην εξέλιξη του μοντέλου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...