Έκθεση Γενεύης 2016: Η πανάκριβη McLaren P1 της MSO

Σχετικά άρθρα

McLaren P1 Carbon by MSO in Geneva 2016 (1)

Στο αρκετά μεγάλο περίπτερο της, η McLaren είχε αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα για να χαζέψουμε. Έτσι, εκτός από τις καινούριες McLaren 570GT και 675LT Spider, υπήρχε και μια ειδική έκδοση της P1, από το τμήμα McLaren Special Operations.

McLaren P1 Carbon by MSO in Geneva 2016 (3)

Αυτή είναι πλήρως ανθρακονημάτινη με “Lio Blue” βερνίκι, και είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια –πλήρως ανθρακονημάτινη δηλαδήP1 παρουσιάζεται στο κοινό μετά το “λανσάρισμα” της έκδοσης στους πελάτες της Αγγλικής εταιρίας. Το look της υπέροχης P1, συμπληρώνουν οι μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος και η επένδυση με μαύρη alcantara –με μπλε ραφές– του εσωτερικού της. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το χρυσό 24 καρατίων προστατευτικό της εξάτμισης, που τοποθετήθηκε προφανώς ως φόρος τιμής στην θρυλική McLaren F1.

McLaren P1 Carbon by MSO in Geneva 2016 (10)

Όσοι από τους 375 τυχερούς ιδιοκτήτες της P1, μπορούν να κάνουν την παραπάνω μετατροπή στο αυτοκίνητο τους, αρκεί να βάλουν λίγο βαθιά το χέρι στη τσέπη, καθώς κοστίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ, 220.000 λίρες. Αυτό, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τις τιμές των αυτοκινήτων της Αγγλικής εταιρίας, είναι περίπου όσο κοστίζει μία 650S Spider! Όπως και να έχει, υποθέτω ότι αν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις μία P1, έχεις και τα χρήματα να την κάνεις ξεχωριστή. Οπότε τι αγοράζεις με αυτά τα λεφτά; Η MSO αντικαθιστά κάθε panel της P1 με αντίστοιχα “γυμνών” ανθρακονημάτων τα οποία μπορείς να χρωματίσεις σε ότι απόχρωση επιθυμείς. Για παράδειγμα, αυτή που βλέπεις είναι μπλε.

Εντάξει, δεν την λες και ευκαιρία πάντως, αφού συγκρινόμενη με την “γυμνή” carbon Pagani Huayra, η μετατροπή της MSO κοστίζει τα διπλάσια λεφτά!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...