Αθωώθηκαν τα πρώην στελέχη της Porsche

Σχετικά άρθρα

wiedeking-porsche

Εκτός από το dieselgate, το 2008 ένα άλλο σκάνδαλο είχε απασχολήσει τον κόσμο του αυτοκινήτου και το VW Group. Ήταν η ιστορία με την πιθανή εξαγορά της Volkswagen από την Porsche, που ο τότε CEO της, Wendelin Wiedeking και ο τότε CFO της, Holgar Haerter θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την μη ολοκλήρωση της εξαγοράς, αν και η αλήθεια ήταν πως ο περίφημος Νόμος της Volkswagen ήταν εκείνος που έβαλε φρένο στην εξαγορά της VW από την Porsche.

Τα δύο πρώην στελέχη της Porsche, είχαν θεωρηθεί από τους εισαγγελείς στη Στουτγάρδη πως παραπλάνησαν τους επενδυτές με την δίκη τους να ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2015 και σήμερα μαθαίνουμε, από το Bloomberg, ότι το γερμανικό δικαστήριο αθώωσε τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη.

Οι εισαγγελείς στη Στουτγάρδη τους είχαν κατηγορήσει ότι παραπλάνησαν τους επενδυτές και χειραγώγησαν τη τιμή των μετοχών, αλλά το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο, και τον προεδρεύων δικαστή, Frank Maurer, να τονίζει χαρακτηριστικά:

Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτούς τους ισχυρισμούς, απολύτως τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα μυστικό σχέδιο [της Porsche] να αναλάβει τη VW.

wiedeking-und-haerter

Και αυτό που τελικά έγινε είναι το ακριβώς αντίθετο, με τα δύο στελέχη να παραιτούνται. Αν καταδικάζονταν, ο Wiedeking αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και 30 μήνες, με τον Härter μέχρι και 27 μήνες, με τους εισαγγελείς να αξίωναν επίσης πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ από αυτούς και € 807.000.000 από την Porsche.

Η αθώωση, όμως, μπορεί να μην σηματοδοτεί και το τέλος της μακρόχρονης υπόθεσης, καθώς στη Γερμανία οι εισαγγελείς έχουν το δικαίωμα να εφεσιβάλλουν της απόφασης, και αν το δικαστήριο κρίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος, τα πρώην στελέχη της Porsche θα μπορούσαν να βρεθούν και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...