Επίσημο: Tesla Model 3

Σχετικά άρθρα

Tesla Model 3 (24)

Και είναι γεγονός. Ο Elon Musk, o CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει ταράξει τα νερά με τα προϊόντα της, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στο σχεδιαστικό κέντρο της στο Hawthorne της California, το Model 3. Το μοντέλο με το οποίο θα θέλει να βάλει τον ηλεκτρισμό σε κάθε σπίτι.

Το τέταρτο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρίας (μετά το Roadster, το Model S και Model X) θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2017 και η Tesla δέχτηκε ήδη 115.000 200.000 προ-παραγγελίες το τελευταίο 24-ώρο, με τους υποψήφιους να δίνουν 1.000 δολάρια προκαταβολή. Άρα φαντάζεσαι την αναμονή που θα έχει… καθώς η ζήτηση του είναι μεγάλη, με τον Elon Musk να δηλώνει πως ίσως η Tesla αναγκαστεί να αυξήσει την παραγωγή της, ώστε να προλάβει την ζήτηση για το Model 3. Η τιμή του ξεκινά στην Αμερική από τα 35.000 δολάρια, χωρίς οποιοδήποτε κυβερνητικό κίνητρο, και θα φτάνει έως τα 50.000 με 60.000 δολάρια στις κορυφαίες εκδόσεις του.

Tesla Model 3 (12)

Σχεδιαστικά το Model 3 μοιάζει αρκετά με μια συρρικνωμένη έκδοση του Model S, με το εμπρός μέρος να δανείζεται στοιχεία από το Model X, κυρίως λόγω της απουσίας μάσκας. Από πλευράς μεγέθους, αναμένεται να αντιταχθεί στα Audi A4, BMW Σειρά 3 και Mercedes-Benz C-Class, και θα φιλοξενεί 5 επιβάτες, και θα είναι πιο άνετο από τους ανταγωνιστές του, εξαιτίας της τοποθέτησης των μπαταριών στο δάπεδο, με το προφίλ του αυτοκινήτου να έχει τον κλασικό σχεδιασμό “δακρύου”. Στο εσωτερικό, το νέο μοντέλο της εταιρίας έχει εντελώς διαφορετικό σχεδιασμό από τα υπόλοιπα, με την οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι οριζόντια τοποθετημένη και να είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Tesla-Model-3-006

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης δεν δόθηκαν λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά ο Musk υποσχέθηκε ότι οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου θα του δίνουν αυτονομία τουλάχιστον 215 μιλίων (344 χλμ.), ενώ αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον και άλλες εκδόσεις με μεγαλύτερη χωρητικότητα, που θα αυξήσουν την αυτονομία του. Ακόμα, ανακοίνωσε από τη σκηνή, ότι το Model 3 θα πάρει 5 αστέρια σε κάθε κατηγορία των δοκιμών πρόσκρουσης της NHTSA, και θα εξοπλίζεται με το σύστημα Autopilot, ανεξαρτήτου επιπέδου εξοπλισμού. Ακόμα, ο Νοτιοαφρικάνος δήλωσε ότι το πιο αργό Model 3 θα κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 6 δευτ., καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

Στην Tesla, δεν φτιάχνουμε αργά αυτοκίνητα.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στη τιμή, λέγοντας

Χρειάζονται πολλαπλές επαναλήψεις και οικονομίες κλίμακας για να μπορέσεις να το καταστήσεις προσιτό. Είναι πολύ σημαντικό να επιταχυνθεί η μετάβαση σε βιώσιμες μετακίνηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...