Spy_Photos_Porsche_panamera_01

Δε ξέρω τι χρειάζεται να περιμένει η Porsche για να παρουσιάσει επίσημα τη νέα Panamera, καθώς μετά και από τις τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μπλε αυτοκινήτου, βλέπουμε όλες τις λεπτομέρειες του νέου μοντέλου της εταιρίας. Μόνο τα πίσω φωτιστικά σώματα μένουν καλυμμένα, με αυτά να φαίνεται να έχουν παρόμοια σχεδίαση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Porsche. Με την πρώτη γενιά της Panamera να είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Σανγκάη το 2009, είναι πολύ πιθανό και η δεύτερη γενιά να κάνει το ντεμπούτο της στην κινέζικη έκθεση σε ένα μήνα, και όχι στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο, όπως ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Spy_Photos_Porsche_panamera_02

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι εξελικτικός, χωρίς κάποια δραστική αλλαγή, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι σχετικά καλύτερο, καθώς στο πίσω μέρος υπάρχει λιγότερο κεκλιμένη γραμμή οροφής, ώστε να γίνει πιο πρακτικό. Θα αντλεί στοιχεία από το Panamera Sport Turismo concept, με τη νέα Panamera να κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MSB του VW Group, την ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει και η Bentleyώστε να κατασκευάσει την επόμενη, τρίτη γενιά, της Continental.

Η νέα πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στον μπροστά άξονα και τη κίνηση στον πίσω, με το σύστημα μετάδοσης να βρίσκεται κοντά στο μπροστά διαχωριστικό διάφραγμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία και καλύτερος χειρισμός μέσα στις γρήγορες καμπές. Η MSB πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, κάνοντας τη νέα Panamera ελαφρύτερη κατά 90 κιλά από τη τωρινή γενιά, με το βάρος της να κυμαίνεται μεταξύ 1.800-1.900 κιλών. Τα τέσσερα καθίσματα της θα είναι τοποθετημένα χαμηλά, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο θα βελτιώσει τη οδική συμπεριφορά, με το μειωμένο βάρος να συμβάλει επίσης και στο να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Spy_Photos_Porsche_panamera_04

Στο εσωτερικό της υπάρχουν πολύ λιγότερα φυσικά κουμπιά, σε σχέση με όσα διαθέτει η τωρινή γενιά. Ξεχωρίζει ο νέος επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου, οι διπλές ποτηροθήκες, το νέο τριάκτινο τιμόνι, οι μπεζ δερμάτινες επενδύσεις και οι αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες λένε θα προσφέρεται είτε ως πισωκίνητη είτε ως τετρακίνητη και θα εξοπλιστεί με αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα του VW Group και μηχανικά θα φορά μια γκάμα V6 και V8 κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση, αλλά όχι ηλεκτρική. Η νέα Panamera σύμφωνα με τις φήμες θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Ο βασικός λόγος είναι ότι μέχρι σήμερα, λίγοι είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της Panamera που επιλέγουν την 4-πορτη Porsche με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επίσης η νέα γενιά της Panamera θα διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο θα βελτιώνει τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου. H παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας λίγο πριν λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2017, με την Porsche να προσφέρει την Panamera και σε Shooting Brake και cabrio με μαλακή και σκληρή (hardtop) οροφή.