Η πόλη του Μεξικό παίρνει πιο δραστικά μέτρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σχετικά άρθρα

ecological disaster mexico city (2)

Το σχέδιο των αρχών της πόλης του Μεξικό απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα από τους δρόμους, καθώς τα επίπεδα του όζοντος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τα αποδεκτά όρια, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και έτσι οι αρχές προχώρησαν στον διπλασιασμό των απαγορεύσεων.

Η πρώτη ιδέα ήταν να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης μια εργάσιμη ημέρα ανά εβδομάδα, και ένα Σάββατο τον μήνα, αλλά μετά από δύο ημέρες λειτουργίας του μέτρου, τα ποσοστά της ρύπανσης δεν μειώθηκαν σημαντικά, και έτσι οι αρχές αύξησαν τους περιορισμούς στο διπλάσιο, απαγορεύοντας την κυκλοφορίας περισσοτέρων από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητων.

Η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη και το κλείσιμο βιομηχανιών μέχρι να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα και για να πείσει τους ανθρώπους να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με λεωφορεία και το μετρό στους πολίτες της. Η πόλη του Μεξικό σκοπεύει να επανεξετάσει τα μέτρα ελέγχου της ρύπανσης, με την ελπίδα να αποφευχθεί μια νέα κρίση, καθώς υπολογίζεται ότι οι πρόσφατες χαλαρώσεις των κανόνων πρόσθεσαν 1,4 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα στους δρόμους. Η απαγόρευση αναμένεται να είναι σε ισχύ μέχρι και τα τέλη Ιουνίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...