Οδηγοί ταξί στη Βουδαπέστη προκαλούν χάος διαμαρτυρόμενοι κατά της Uber

Σχετικά άρθρα

hnmcbauytuczodcochyo

Η Uber έχει μπει στη ζωή πολλών μεγαλουπόλεων παγκοσμίως και είτε μας αρέσει είτε όχι έχει προκαλέσει συθέμελη αλλαγή των αστικών μετακινήσεων και κυρίως του κόστους τους.

Σήμερα το πρωί οδηγοί ταξί στη Βουδαπέστη έκλεισαν με τα αυτοκίνητα τους τη γέφυρα Chain του ποταμού Δούναβη, καθώς επίσης κινούνταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε διάφορα σημεία της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Ο κύριος λόγος της διαμαρτυρίας τους ήταν γιατί στην Ουγγρική πρωτεύουσα τα ταξί υποχρεούνται να έχουν συγκεκριμένο χρώμα (κίτρινο), συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτων και χρονολογίας (μέχρι 10 χρόνων), και επιπλέον η τιμή του διανυθέντος χλμ. είναι προκαθορισμένη από την πόλη.

scjwv62mtpforcvd4urw

Οι οδηγοί αναφέρουν ότι ικανοποιώντας όλες αυτές τις απαιτήσεις, το περιθώριο κέρδους τους είναι εξαιρετικά μικρό, με τα ταξί εκτός πόλης αλλά και της Uber, δεν υποχρεούνται να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες.

Uber δεν αντέδρασε στις καταγγελίες των οδηγών ταξί, αλλά είπε ότι θα δώσει στους χρήστες της μια έκπτωση κατά τη διάρκεια των ωρών διαμαρτυρίας. Αυτό επιβεβαίωσε τους φόβους ορισμένων οδηγών ταξί, που σκέφτηκαν ότι η διαμαρτυρία τους θα δώσει στην Uber μεγαλύτερη δημοσιότητα.

ΠηγήYahoo News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...