Η Tesla και η Mercedes ξόδεψαν τα περισσότερα σε επισκευές και εγγυήσεις

Σχετικά άρθρα

tesla logo

Η Tesla, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters, το 2015 ξόδεψε 3 φορές περισσότερα χρήματα ανά αυτοκίνητο από την Ford και την GM για να επισκευάσει τα αυτοκίνητά της, μέσω του προγράμματος της εγγύησης.

Το Reuters αναφέρει πως η Tesla δαπάνησε περίπου $1.000 ανά αυτοκίνητο για επισκευές (-17% σε σχέση με το 2014) και περίπου $2.000 σε προγράμματα εγγύησης (-34% σε σχέση με το 2014), όταν η GM και η Ford ξόδεψαν $730 για επισκευές και εργασίες συντήρησης, ενώ η Mercedes $2.300. Η Tesla αναμένεται και φέτος να πληρώσει αρκετά χρήματα σε επισκευές μιας και ήδη έχει προχωρήσει σε ανάκληση 2.700 Model X, με το ηλεκτρικό SUV της να αντιμετωπίζει και ορισμένα προβλήματα νεότητας.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla για το πρώτο τρίμηνο του έτους, και τα πλάνα του Elon Musk να πουλήσει 500.000 αυτοκίνητα το 2018, δύο χρόνια νωρίτερα από τα αρχικά πλάνα, η μετοχή της Tesla έπεσε κατά 4,9%, επειδή ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές βρίσκουν το νέο σχέδιο “υπερβολικά επιθετικό”. Η Tesla με επιστολή που έστειλε στους μετόχους της, τους έκανε γνωστό πως για να ανταποκριθεί στους νέους στόχους παραγωγής, οι κεφαλαιακές δαπάνες φέτος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα περίπου 750 εκατ. δολάρια περισσότερες από τα 1,5 δισ. δολάρια που είχε προγραμματίσει αρχικά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...