H Spyker γυρίζει τη πλάτη στον ηλεκτρισμό και επιμένει παραδοσιακά

Σχετικά άρθρα

Spyker-C8_preliator-001

Η τάση της εποχής είναι η χρήση ηλεκτρική ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων, είτε ως κύρια είτε ως βοηθητική πηγή. Από αυτή σχεδόν κανείς δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος, είτε μιλάμε για καθημερινά συμβατικά αυτοκίνητα, είτε για πανάκριβες υπερκατασκευές.

spyker-c8-preliator-live-in-geneva

Αντίθετος με αυτό το ρεύμα, όμως, είναι ο CEO της Spyker, Victor Muller, καθώς δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αναπτύσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης και χειροκίνητα sport αυτοκίνητα για πολλά χρόνια ακόμα, παρά την πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές να στραφούν σε πιο πράσινους κινητήρες.

Αγνός petrolhead ή έλλειψη πόρων; Όπως και να έχει προσωπικά εγώ συμμερίζομαι στην άποψη του και την προσφορά μια διαφορετικής άποψης αυτοκινήτων.

Spyker, Victor Muller

Σε πρόσφατη συνέντευξη του σε βρετανικό μέσο, ο Muller είπε ότι αντιπαθούσε την ιδέα για ένα πλήρως ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο, τονίζοντας:

Αν αφαιρέσω την αίσθηση ενός V8 ή V12 από ένα supercar ή sportscar, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πουληθούν. [Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα], δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αναπαράγουμε το συναίσθημα που παίρνετε όταν απενεργοποιείτε το ESP, ενός αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πολύ συναρπαστικά στην οδήγηση.

spykerc8

Οι πεποιθήσεις του Muller αντικατοπτρίζονται στις πωλήσεις του πρόσφατα παροσυσιασμένου Spyker C8 Preliator, όπου το 86% των πελατών του το έχουν παραγγείλει με χειροκίνητο κιβώτιο, με τον Ολλανδό επιχειρηματία να συνεχίζει:

Οι 43 από 50 παραγγελίες του Preliator είναι με λεβιέ ταχυτήτων, και δείχνουν ότι το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι εδώ για να πάρει μια εκδίκηση. Αυτό δείχνει ότι είναι αδύνατο να προβλέψουμε την κατεύθυνση της αγοράς.

Οι μισές από τις παραπάνω παραγγελίες προέρχονται από την Αμερική, με τον Muller να αναφέρει ότι είναι αρκετά “μοδάτα” εκεί, σε σύγκριση με άλλες αγορές, καθώς δεν τα οδηγούν πολλοί. Παρόλα αυτά, ο Muller πιστεύει ότι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV είναι σωστό σαν σκέψη και είναι αυτό που θα ήθελε να παρουσιάσει την επόμενη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr