H Volvo λέει ότι τα αυτόνομα θα κοστίζουν €13.000 ακριβότερα

Σχετικά άρθρα

Volvo XC90 Drive Me

Η λογική λέει ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να γίνουν καθημερινότητα, έστω και σε περιορισμένο βαθμό αρχικά, προς τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε.

Ο επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος της Volvo, Eric Coelingh, μιλώντας σε βρετανικό μέσο, δήλωσε ότι η τεχνολογία αυτή, αναπόφευκτα θα αυξήσει και την τιμή αγοράς του αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, ένα αυτόνομο αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη υπολογιστική δύναμη, καθώς και πολλούς αισθητήρες, radar, κάμερες και lidar scanner, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των συστημάτων, με τον Coelingh να τονίζει από το Λονδίνο:

Θα υπάρχει πολύ δυνατή υπολογιστική ισχύ στα αυτόνομα αυτοκίνητα. Μιλάμε για επεξεργαστές με ισχύ gigabytes, παρά σε kilobytes που έχουμε τώρα. Η τιμή θα εξαρτηθεί από τον όγκο, αλλά μιλάμε για ακριβά μηχανήματα, που θα μπορούσαν εύκολα να κοστίζουν 10.000 λίρες. (περίπου €13.100).

Volvo XC90 Drive Me

Η προσέγγιση της σουηδικής εταιρείας για τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι στα πλαίσια της γενικής ιδεολογίας της, καθώς αυτά θα διαθέτουν δύο αντλίες φρένων και δύο ηλεκτρικά συστήματα διεύθυνσης, με ένα από αυτά να ενεργεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αποτυχίας των κυρίων, κάτι που συμβαίνει στην αεροδιαστημική βιομηχανία για τη βελτίωση της ασφάλειας.

Το σύστημα της Volvo χρησιμοποιεί τον υπερυπολογιστή NVidia Drive PX 2, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...