Το 2017 ο αντικαταστάτης της McLaren 650S

Σχετικά άρθρα

mclarenp14web

Το πρώτο αυτοκίνητο του 1 δισεκατομμυρίου, “Track22” πλάνου της McLaren, αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης της 650S. Ένα μοντέλο που λέγεται ότι θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στην ερχόμενη έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2017.

Κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο αλλά μία από τις επικρατέστερες, λέει ότι η ονομασία με την οποία θα λανσαριστεί στην αγορά, θα ξεκινά με το “7” – που σημαίνει τουλάχιστον 700 ίπποι από μία εξέλιξη του γνωστού twin-turbo V8 της Αγγλικής φίρμας. Επίσης γνωστό είναι και το chassis που θα χρησιμοποιηθεί από την McLaren. Η P14 όπως είναι η κωδική της ονομασία αυτή τη στιγμή, θα βασίζεται στην MonoCell, ανθρακονημάτινη “μπανιέρα” ή για την ακρίβεια, μία εξέλιξη της που θα ενσωματώνει τις τελευταίες αλλαγές που έχουν γίνει.

Νέος όμως θα είναι ο σχεδιασμός που σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Frank Stephenson θα είναι “απρόβλεπτος” με εντελώς νέα σχεδιαστική ταυτότητα και ανασχεδιασμένο εσωτερικό ενώ ακούγεται πως το μοντέλο θα διαθέτει ριζικά αναθεωρημένη αεροδυναμική με τις φήμες να κάνουν λόγο για “ενεργά” βοηθήματα και πολύ επιθετικούς στόχους. Το πλάνο για την McLaren, τουλάχιστον όσον αφορά στον αντικαταστάτη της 650S, είναι να δημιουργήσει κενά στην γκάμα της. Διαχωριστικά που θα κάνουν τα αυτοκίνητα της Sports Series να ξεχωρίζουν επαρκώς.

Όσο για το απώτερο μέλλον; Η McLaren έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της όσον αφορά στην “ηλεκτροποίηση” της γκάμας της ενώ το μεγάλο αφεντικό της φίρμας, Mike Flewitt επιβεβαίωσε ότι “ο αριθμός των κυλίνδρων θα μειωθεί” αλλά αυτό θα γίνει μετά το τέλος του κύκλου εξέλιξης. Φημολογείται ότι η McLaren έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά πάνω σε έναν εξακύλινδρο για να μειώσει τους εκπεμπόμενους ρύπους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...