Η Ιαπωνία επιτρέπει αυτοκίνητα χωρίς κλασικούς καθρέπτες

Σχετικά άρθρα

160106163351-bmw-side-view-camera-concept-car-ces-2016-780x439

Να που ότι βλέπουμε στα concepts είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματική ζωή. Η υπηρεσία οδικών μεταφορών της Ιαπωνίας άλλαξε τη νομοθεσία της και από τις 17 Ιουνίου, επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς την ύπαρξη των κλασικών καθρεπτών, οι οποίοι μπορούν να αντικατασταθούν με κάμερες εξωτερικά, που θα συνδέονται με οθόνες στο εσωτερικό.

Μέχρι τέλος του έτους, πιθανότατα, θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ Η.Π.Α. και Κίνα θα τα επιτρέπουν έως το 2018. Η συγκεκριμένη τεχνολογία υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης, λόγω χαμηλότερου βάρους και καλύτερης αεροδυναμικής, αλλά και μεγαλύτερη ευχέρεια στο σχεδιασμό. Συγχρόνως, θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, καθώς η μεγαλύτερη γωνία θέασης θα μειώνει τις νεκρές γωνίες, ενώ θα μπορεί να βελτιώσει ψηφιακά, δύσκολες συνθήκες όπως βροχή, σκοτάδι ή αντήλια.

qq_20150916175530__05496

Η βελτίωση της ευκρίνειας στις οθόνες επιτρέπει την έναρξη μαζικής χρήσης τους στην αυτοκινητοβιομηχανία και ήδη η Gentex Corp προσφέρει ένα εσωτερικό καθρέπτη στην Cadillac CT6, που λειτουργεί ως οθόνη ή κλασικός καθρέπτης με το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ η ιαπωνική Ichikoh θα προσφέρει ένα αντίστοιχο σύστημα από τον Αύγουστο. Η τελευταία αναμένει μέχρι το 2023 το 29% της Ιαπωνικής αγοράς να έχει στο εσωτερικό οθόνες και το 12% εξωτερικές κάμερες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...