Ο Kevin Magnussen μιλάει αποκλειστικά στο Autoblog.gr

Σχετικά άρθρα

IMG_6391 (1)

Μόλις τέσσερις μέρες μετά τον αγώνα στην Αυστρία, η Formula 1 συνεχίζει την ευρωπαϊκή “περιοδία” της, στην πίστα του Silverstone για τον δέκατο αγώνα της φετινής χρονιάς, και εμείς βρισκόμαστε την “Μέκκα” του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το GP του ξεκίνησε σήμερα με τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών και χθες το απόγευμα βρεθήκαμε στο motorhome της Renault F1 για μια αποκλειστική συνέντευξη με τον επίσημο οδηγό της Renault Sport F1 Team, Kevin Magnussen.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο βιογραφικό του, ο Δανός οδηγός γεννήθηκε στη πόλη Roskilde το 1992 και στα πρώτα βήματα του, κέρδισε το πρωτάθλημα Formula Ford της χώρας του το 2008. Στην συνέχεια μεταπήδησε για έξι αγώνες στο ADAC Formel Masters, ενώ το 2009 τον βρήκε δεύτερο στο Northern European Cup της Formula Renault, με τον Felix da Costa να βγαίνει πρωταθλητής. Για τον ίδιο θεσμό, της Formula Renault, στο Eurocup, όμως, τερμάτισε στην έβδομη θέση.

Kevin Magnussen in the garage.

Η καριέρα του Magnussen στην Formula 1 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2012, πίσω από το τιμόνι της McLaren MP4/27 σε τεστ νέων οδηγών που διεξήχθη στο Abu Dhabi. Ο, 20-χρόνος τότε, Magnussen είχε κάνει τον ταχύτερο χρόνο του τριημέρου, κάτι που κέρδισε την προσοχή της βρετανικής ομάδα, και τον τότε τεχνικό διευθυντή της Sam Michael. H στιγμή που θα βρέθηκε επίσημα πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της F1 δεν άργησε, καθώς τον Νοέμβριο του 2013 η McLaren ανακοίνωσε τον “KMag” ως αντικαταστάτη του Sergio Perez.

O Δανός πιλότος της Renault κατά την συζήτηση μας ήταν ευδιάθετος, πλην όμως πολύ προσεκτικός και μετρημένος στις απαντήσεις του, όσον αφορά την ομάδα του για το 2017. Θεωρεί ότι οι νέοι κανονισμοί θα βρουν και πάλι πρωταγωνίστριες τις παραδοσιακές δυνάμεις του σπορ, όπως επίσης ότι θα χρειαστεί να αλλάξει το οδηγικό του στιλ εξαιτίας της μεγαλύτερης μηχανικής πρόσφυσης και αεροδυναμικής πίεσης, που θα παράγουν τα νέα μονοθέσια. Ας δούμε όμως τι απάντησε ο Kevin Magnussen στις ερωτήσεις του Autoblog.gr.

Kevin Magnussen

Autoblog: Η F1 το 2017 θα γνωρίσει ξανά ριζικές αλλαγές. Σε μια τόσο διαφορετική χρονιά, πού περιμένεις να βρίσκεται η Renault;

Kevin Magnussen: To ελπίζω, όπως είπατε θα είναι μεγάλες οι αλλαγές. Σίγουρα θα είναι μία μεγάλη αλλαγή, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους, όλοι θα κάνουν μία νέα αρχή. Τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν αρκετά δύσκολα για την ομάδα, αλλά τώρα με την αλλαγή των κανονισμών ελπίζουμε να είμαστε σε καλύτερη θέση έναντι του ανταγωνισμού.

Autoblog: Τα μονοθέσια του 2017 θα παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με φέτος. Αυτό πιστεύεις ότι θα τα κάνει πιο εύκολα ή πιο δύσκολα στην οδήγηση; Έχετε κάποια πληροφόρηση από τον προσομοιωτή;

Kevin Magnussen: Σίγουρα τα νέα μονοθέσια θα είναι αρκετά πιο γρήγορα, θα είναι πιο απαιτητικά, και αυτό πιστεύω θα είναι κάτι καλό. Πολύ πιθανό θα είναι να αλλάξω και την οδηγική μου συμπεριφορά. Πιθανών θα αλλάξει ο τρόπος οδήγησης γιατί αν υπάρχει περισσότερη κάθετη δύναμη, τότε θα μπορείς να είσαι πιο επιθετικός στις στροφές και ελπίζω ότι δεν θα σε ενδιαφέρει να προσέχεις τόσο πολύ τα ελαστικά σου.

Autoblog: Όλοι θέλουμε να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το 2017. Πιστεύεις ότι θα δούμε πιο πολλές ομάδες να διεκδικούν την νίκη και το πρωτάθλημα  ή όχι;

Kevin Magnussen: Πιστεύω ότι το πάνω μέρος του grid θα πιο συμπιεσμένο επειδή θα είναι κοντά όλοι σε θέμα απόδοσης. Αυτό σίγουρα θα κάνει καλό στην Formula 1. Οι μεγάλες ομάδες, όπως πάντα θα είναι γρήγορες, αυτές με τους μεγάλους προϋπολογισμούς θα πρωταγωνιστούν. Δεν θα αλλάξει κάτι.

13537700_1403844292975907_4024201275223679733_n

Autoblog: Βρισκόμαστε λίγο πριν από τα μέσα της φετινής σεζόν. Μένουν ακόμα 11 Grands Prix (χωρίς το Βρετανικό). Θα υπάρξει κάποιο μεγάλο πακέτο αναβάθμισης μέχρι το τέλος ή οι μηχανικοί επικεντρώνονται σε μικρότερες και περισσότερες αναβαθμίσεις ενόψει του 2017;

Kevin Magnussen: H ομάδα έχει πλέον επικεντρωθεί στο 2017, και όποιες αναβαθμίσεις που έρθουν φέτος θα χρησιμοποιηθούν και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Autoblog: Γνωρίζουμε ότι είσαι σε άριστη φυσική κατάσταση. Εκτός από την προετοιμασία για τη Formula 1, έχεις χρόνο για κάποιο άλλο άθλημα; Έχεις κάποιο αγαπημένο;

Kevin Magnussen: Εκτός της F1 δεν ασχολούμαι με κάποιο άλλο άθλημα.

Autoblog: Με πάνω από 20 αγώνες κάθε χρόνο, το πρόγραμμα των οδηγών είναι επιφορτισμένο. Πόσο πολύτιμες είναι για ‘σένα οι διακοπές; Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές;

Kevin Magnussen: Όταν δεν έχω υποχρεώσεις με την F1 και δεν κάνω γυμναστική, μου αρέσει να χαλαρώνω και να κάνω παρέα με τους φίλους μου. Ναι μου αρέσει η Ελλάδα, έχει πολύ όμορφα νησιά. Έχω έρθει στην Σκιάθο, την Νάξο και την Κρήτη.

Autoblog: Ο πατέρας σου ήταν πρώην οδηγός της F1. Σε συμβουλεύει γενικά για την καριέρα σου ή όχι;

Kevin Magnussen: Γενικά προσπαθεί να μην ανακατεύεται. Έχει την δικιά του καριέρα μιας και παίρνει μέρος σε αγώνες στο Le Μans και την Αμερική, αλλά γενικά δεν ανακατεύεται. Σίγουρα ενδιαφέρεται, μιλάμε αρκετά, αλλά δεν είναι ούτε ο μανατζέρ μου, ούτε ο γυμναστής μου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ελληνικής αντιπροσωπείας της Renault, κ. Ιάκωβο Κρομμύδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...