Ηλεκτροχρωμική οροφή για την McLaren 570GT

Σχετικά άρθρα

03-2017-mclaren-570gt-fd-1

Η GT έκδοση της 570 παρέχει κάποιες ανέσεις, όπως επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους και ηλιοροφή, βασικά όλη η οροφή είναι γυάλινη. Υπήρξαν όμως παράπονα πως περνάει πολύ φως, πράγμα ενοχλητικό για τους εκλεκτούς επιβάτες. Για να λύσει το πρόβλημα των ποικίλων προτιμήσεων στον ήλιο των πελατών της, η McLaren Special Operation προσέφερε την λύση της ηλεκτροχρωμικής ηλιοροφής. Ένα ειδικό στρώμα ανάμεσα στις στρώσεις του γυαλιού μπορεί να αλλάζει την διαπερατότητα του φωτός με την χρήση ηλεκτρισμού. Αυτό θα εκτιμηθεί αρκετά από τους αγοραστές των θερμών κλιμάτων, για παράδειγμα των Εμιράτων, αφού ο ήλιος δεν θα τους ενοχλεί, ούτε θα κάνει τις οθόνες του οχήματος δυσανάγνωστες.

Αυτή η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο, αφού το Magic Sky Control της Mercedes-Benz κάνει ακριβώς το ίδιο. Αυτό που όμως χρησιμοποιείται για πρώτη φορά είναι οι αισθητήρες αφής και πίεσης στα προσκέφαλα για την ενεργοποίησή του!

Πέραν την ειδικής αυτής ηλιοροφής η McLaren Special Operations έχει εξελίξει και ένα σύστημα εξάτμισης για την 570GT από τιτάνιο που βελτιώνει τον ήχο, μειώνει την αναρτώμενη μάζα και κάνει το διαμέρισμα του κινητήρα αρκετά πιο εντυπωσιακό καθώς οι εξατμίσεις έχουν το χαρακτηριστικό μελάνιασμα του τιτανίου όταν ζεσταθούν και περιβάλλονται από χρυσόχρωμες θερμικές ασπίδες νιτριδίων του τιτανίου, φέρνοντας μνήμες από την F1.

Στις εικόνες μπορείς να δεις και τις επιπλέον πινελιές που προσθέτει η MSO και θα τις χαρακτήριζα συνήθεις σε αυτού του επιπέδου τα αυτοκίνητα, αφού πρόκειται για δερμάτινο εσωτερικό, carbon ποδιές και ειδικούς χρωματισμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...