Η Volvo σπάει 2 ρεκόρ ταχύτητας με τον “Iron Knight”

Σχετικά άρθρα

volvo-fh-the-iron-knight

Καταρχάς, τα σέβη μας στη Volvo για την ονομασία του φορτηγού της. Όταν στοχεύεις σε 2 ρεκόρ ταχύτητας και το όχημα σου μοιάζει όπως χαζεύουμε στη φώτο, θες και ένα όνομα που να προκαλεί το ίδιο δέος με την εμφάνιση. Στο προκείμενο τώρα.

Volvo iron knight

Ο “Σιδερένιος Ιππότης” της σουηδικής εταιρίας κατέρριψε τα παγκόσμια ρεκόρ -που κατείχε η ίδια- στα 0-500 και στο 0-1.000 μέτρα. Στην πρώτη περίπτωση, ο τράκτορας των 2.400 ίππων κάλυψε την απόσταση σε 13.71 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου στα 131,29 χλμ/ώρα, ενώ το χιλιόμετρο καλύφθηκε σε 21,29 δευτ. με το κοντέρ να δείχνει 169,09 χλμ/ώρα, αριθμοί που εντυπωσιάζουν όταν αναλογιστείς πως μιλάμε για ένα φορτηγό 4,5 τόνων.

volvo-trac-from-the-dacs-record-110601_1

Το εξάτροχο θηρίο, αναμενόμενα, δεν ήταν σε πλήρως εργοστασιακή μορφή, καθώς ο κινητήρας έχει μόνο το μπλοκ να θυμίζει το εργοστάσιο. Η μετάδοση, πάντως, έχει μεταφερθεί αυτούσια από το μοντέλο παραγωγής.

O Boije Overbrink ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον Iron Knight στην κορυφή του κόσμου, όπως είχε κάνει και με το υβριδικό Mean Green. (από ονοματοδοσία η Volvo πραγματικά “κεντάει”)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...