Η εταιρεία που θα κάνει τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν τους πεζούς

Σχετικά άρθρα

hqdefault

Μη παραξενεύεσαι που συνεχώς μιλάμε για αυτόνομη οδήγηση. Μαζί με την ηλεκτροκίνηση, είναι οι δύο “τάσεις” που θα επικρατήσουν μέχρι το τέλος αυτής, αλλά ίσως και της επόμενης δεκαετίας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που “περιμένουν στη γωνία” για κάποιο ατύχημα (όπως το θανατηφόρο του Tesla) για να δαιμονοποιήσουν τη νέα τεχνολογία. Έτσι, προσπαθώντας να τελειοποιήσουν το σύστημα, συνεργάζονται με εταιρείες (βλ. Volvo με Autoliv), που μέχρι πρότινος είχαν ρόλο “κομπάρσου” στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τέτοια είναι και η περίπτωση της Algocian. Είναι μια εταιρεία που -μέχρι στιγμής- δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής συστημάτων ασφαλείας για κατοικίες. Το σύστημά της, “Artemis I”, αφορά την εκκίνηση της καταγραφής μιας κάμερας ασφαλείας μετά από την ανίχνευση κίνησης. Φαίνεται κάτι κοινό, όμως το λογισμικό της συγκεκριμένης είναι προηγμένης νοημοσύνης, κι έτσι οι κάμερες της καταλαβαίνουν επακριβώς πότε πρόκειται για άνθρωπο και πότε όχι. Δεν μπερδεύεται από οχήματα που πλησιάζουν, ή από κάτι άλλο που έχει ναι μεν κίνηση, αλλά δεν είναι άνθρωπος! Έτσι, παρέχει κατά 90% λιγότερες αχρείαστες ενεργοποιήσεις του συστήματος, σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίδειξη του συστήματος βρίσκεται στο Apple Store.

“Καλά, τι σχέση έχει όλο αυτό με την αυτόνομη οδήγηση”, θα αναρωτηθείς εύλογα. Η απάντηση βρίσκεται παραπάνω. Μπορεί και αντιλαμβάνεται ακριβώς την παρουσία του ανθρώπου. Σκέψου λοιπόν, πως αυτό είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τα αυτόνομα αυτοκίνητα, προκειμένου να μπορούν να βλέπουν τους πεζούς! Οι κάμερες που υπάρχουν τώρα δεν είναι ικανές για κάτι τέτοιο.

ΠηγήAlgocian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr