Η VW παρουσίασε την Canyon Edition για το Amarok

Σχετικά άρθρα

Canyon-AM0839

Η κατηγορία των pick-up επαγγελματικών αυτοκινήτων είναι πολύ δημοφιλής παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία και όχι μόνο. Ο συνδυασμός του τετράπορτου αμαξώματος και της καρότσας, καθώς και η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με αντίστοιχου μεγέθους SUV, τα οποία υστερούν σε εκτός δρόμου ικανότητες, είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα της κατηγορίας. Το ότι η αγορά των pick-up  επαγγελματικών οχημάτων παρουσιάζει άνθηση, φαίνεται και από το γεγονός του ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές ετοιμάζουν το δικό τους μοντέλο για τη κατηγορία αυτή (βλέπε Renault, Mercedes, Fiat, αλλά και της Hyundai).

Στον ίδιο δρόμο η Volkswagen, για να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό και να έχει πιο ολοκληρωμένη γκάμα, θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Amarok στη διεθνή έκθεση για επαγγελματικά οχήματα στο Ανόβερο της Γερμανίας (IAA Commercial Vehicles Show) στα τέλη του μήνα. Το ανανεωμένο Amarok θα είναι διαθέσιμο, εκτός από το μικρό τετρακύλινδρο κινητήρα, και με έναν turbodiesel 3.0-λίτρων V6 κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει 201 άλογα και στην ισχυρή έκδοση του 221 άλογα.

Amarok_20160605_004

Η ροπή φτάνει τα 550 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ, με τον κινητήρα να αντικαθιστά τον 2.0-λίτρο biturbodiesel απόδοσης 180 ίππων με 420 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION με torsen διαφορικό. Η έκδοση με τα 224 άλογα και το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο χρειάζεται 7,6 λίτρα πετρελαίου ανά 100 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC, εκπέμποντας 199 γρ/χλμ CO2.

2012-volkswagen-amarok-canyon-concept-debuts-in-geneva_7

Η νέα προσθήκη στο μοντέλο είναι η έκδοση Canyon, που βασίζεται στο επίπεδο εξοπλισμού Comfortline με κάποια παραπάνω αξεσουάρ. Η έκδοση Canyon θα είναι αποκλειστικά τετράπορτη με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, θα φοράει ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, πλαϊνά σκαλοπάτια, μπάρες, φώτα οροφής και προστατευτικό καρότσας για το φόρτωμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...