722511

Η BMW στις αρχές Αυγούστου παρουσίασε την πλήρως ανακατασκευασμένη 507 Roadster του 1957, που κάποτε άνηκε στον βασιλιά του Rock ‘n’ Roll, Elvis Presley, και αφού έχεις δει το video της πλήρης ανακαίνισης του αυτοκινήτου στην αρχική του κατάσταση, ήρθε η ώρα να το δεις και από μια πιο καλλιτεχνική οπτική, από αυτή του Petrolicious.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Presley τον Δεκέμβριο του 1958 έναντι 3.750 δολαρίων, με την 507 Roadster με αριθμό σασί 70079, να ήταν βαμμένη σε λευκό χρώμα, με τον Βασιλιά εκείνη την περίοδο να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στο Μόναχο της Γερμανίας. Ο Elvis έβαψε το αυτοκίνητο σε κόκκινο χρώμα και γύρισε με αυτό στις Η.Π.Α το 1960. Δύο χρόνια μετά, το πούλησε σε έναν άνδρα με το όνομα Tommy Charles, ο οποίος εργαζόταν σε μια αντιπροσωπεία της Chrysler στη Νέα Υόρκη. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια πήγε στην Αλαμπάμα, όπου φόρεσε έναν V8 κινητήρα, κιβώτιο της Borg-Warner και τον πίσω άξονα από ένα μοντέλο της GM.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το αυτοκίνητο συμμετείχε σε αγώνες dragster, και το 1968, άλλαξε για ακόμη μια φορά χέρια, με τον Jack Castor, μηχανικό από την Καλιφόρνια να γίνεται ο τρίτος ιδιοκτήτης του. Επιθυμία του ήταν να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, αλλά λόγω του κόστους δεν το κατάφερε να το κάνει, κλείνοντας το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη.

Έτσι, ήρθε μετά από χρόνια η γερμανική εταιρία και το επανέφερε στην αυθεντική του κατάσταση, αυξάνοντας κατά πολύ την αξία του αυτοκινήτου, όντας μία από τις μόλις 256 που βγήκαν από το εργοστάσιο.