GP Ιαπωνίας 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

f1-japan-2016

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται η δράση στη Formula 1. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τον 17ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος είναι η λατρεμένη -για πολλούς- Ιαπωνία. Τα μονοθέσια θα τρέξουν στην υπέροχη πίστα της Suzuka, στην οποία θα δούμε Grand Prix της Formula 1 για 28η φορά, ελπίζοντας πως θα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα.

Ο Nico Rosberg έρχεται με πλεονέκτημα 23 βαθμών από τον Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να θέλει μόνο τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπορία ή και να περάσει μπροστά σε περίπτωση μηδενικής συγκομιδής βαθμών από τον team-mate του. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο Γερμανός δεν έχει κερδίσει ποτέ εδώ, όταν ο Hamilton έχει ανέβει 3 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όσον αφορά τη δεύτερη θέση, η Red Bull πιστεύει πως θα είναι πιο ανταγωνιστική, καθώς η πίστα έχει αεροδυναμικές απαιτήσεις από το μονοθέσιο, ένας τομέας στον οποίο η RB12 τα πηγαίνει εξαιρετικά, συνεπώς θεωρητικά θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τη Ferrari, που θέλει ένα καλό αποτέλεσμα, καθώς παλεύει για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Θυμόμαστε το Ιαπωνικό Grand Prix για αρκετές στιγμές, όπως ο πρώτος τίτλος του Ayrton Senna, το 1988, το περιστατικό των Senna και Alain Prost στην 130R, το 1989, με τον Βραζιλιάνο τελικά να κερδίζει, αλλά να ακυρώνεται από τους αγωνοδίκες, ενώ έναν χρόνο αργότερα, οι δυο τους βγήκαν εκτός στην πρώτη στροφή του πρώτου γύρου, με τον Senna να κερδίζει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον σοβαρό τραυματισμό του Jules Bianchi, το 2014, όταν χτύπησε με 126 χλμ/ώρα στο γερανοφόρο όχημα, με αποτέλεσμα τελικά ο Γάλλος να χάνει τη ζωή του τον Ιούλιο του 2015.

Η χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μεγάλη παράδοση στη Formula 1, η οποία ξεκινάει από το 1976, όταν στο Fuji έγινε το πρώτο Grand Prix της Formula 1. Τις περισσότερες νίκες έχει κατακτήσει ο Michael Schumacher (6), ενώ από τους κατασκευαστές η McLaren (9). Από τους εν ενεργεία πιλότους, ο Sebastian Vettel έχει τις περισσότερες νίκες, 4 στον αριθμό.

Η Pirelli έχει επιλέξει τις σκληρότερες γόμες για αυτόν τον αγώνα, μιας και η πίστα φθείρει ιδιαίτερα τα ελαστικά, με τους οδηγούς αρκετών ομάδων να έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές. Το FP1 θα ξεκινήσει στις 04:00 ώρα Ελλάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...