Υψηλόβαθμο στέλεχος της Maserati πικάρει ταυτόχρονα την Tesla και τους Γερμανούς!

Σχετικά άρθρα

maxresdefault

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η Maserati θα λανσάρει στο εγγύς μέλλον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το δήλωσε στις αρχές του Ιουνίου το μεγάλο αφεντικό, ο Sergio Marchionne και το επιβεβαιώνει τώρα ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari, πρώην BMW i Division και νυν επικεφαλής engineering τόσο στην Alfa Romeo όσο και στην Maserati, Roberto Fedeli.

Πιστεύω ότι θα μπορούμε να δείξουμε κάτι πριν το 2020. Ίσως το 2019.

Δήλωσε ο Ιταλός που όταν δούλευε στην Ferrari είχε το προσωνύμιο “Ο Πρίγκηπας”. Το μοντέλο, όπως είχε πει ο Marchionne θα βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του Alfieri concept και σύμφωνα με  τον Fedeli, δεδομένου ότι όταν λανσαριστεί στην αγορά θα έχει πολυπληθή και δυνατό ανταγωνισμό, “θα πρέπει να είναι διαφορετικό… πολύ διαφορετικό”. Και μετά, ο Fedeli, σε μία πρόταση, κατάφερε να τα βάλει με την Tesla και τους Γερμανούς κατασκευαστές ταυτόχρονα!

Δεν πιστεύω ότι η Tesla έχει το καλύτερο προϊόν στην αγορά, αλλά πουλάει 50.000 αυτοκίνητα τον χρόνο.

Η εκτέλεση και ποιότητα των προϊόντων της Tesla είναι ίδιες με αυτή των Γερμανών κατασκευαστών τη δεκαετία του ’70. Οι λύσεις τους δεν είναι οι καλύτερες.

Μία ακόμα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Fedeli για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Maserati, είναι αυτό της παντελούς έλλειψης ήχου από τον κινητήρα. Ο ήχος του κινητήρα του αυτοκινήτου είναι μέρος της ταυτότητας του και αυτό ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για την Maserati. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί τρόπος να “αντικατασταθεί” αυτό το χαρακτηριστικό με κάτι άλλο. Τέλος, ο Fedeli προβληματίζεται για το βάρος.

Σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο νιώθεις το βάρος περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Η ροπή και η ισχύς είναι ενδιαφέρουσες για μερικά δευτερόλεπτα αλλά μετά, το βάρος δεν σε αφήνει να ευχαριστηθείς το αυτοκίνητο σε έναν κανονικό δρόμο.

Δεδομένου του παρελθόντος του Fedeli και των δηλώσεων του τώρα, η αναμονή για το ηλεκτρικό όχημα της Maserati θα είναι δύσκολη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...