Marchionne: Ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από την Maserati

Σχετικά άρθρα

alfieri

O Sergio Marchionne σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως εξετάζει την προσθήκη πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γκάμα της FCA και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο από την Maserati. Όπως είπε:

Πάντα πίστευα πως το οικονομικό μοντέλο της Tesla, είναι κάτι που θα μπορούσε να δουλέψει και στην Fiat Chrysler. Πιστεύω, πως να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα “δυνατά” μας αυτοκίνητα ως πείραμα στη περιοχή αυτή, είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Ο Marchionne συμπλήρωσε πως το μοντέλο αυτό θα είναι η έκδοση παραγωγής του Alfieri concept, η οποία δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2018, ενώ τόνισε πως η Fiat εξετάζει να βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης για την ευρωπαϊκή αγορά. Σήμερα, η Fiat πουλά το 500e στη Βόρειο Αμερική, με τον Marchionne το 2014 να δηλώνει πως η εταιρία του χάνει τουλάχιστον 10.000 δολάρια από κάθε 500e που πουλά, ώστε να συμμορφωθεί με τους κανόνες εκπομπών της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Ο Ιταλοκαναδός δήλωσε επίσης πως η εταιρία του θα βγάλει στην αγορά περισσότερα υβριδικά μοντέλα, ανάμεσα τους και η υβριδική έκδοση της Maserati Levante. Πιστεύει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα προσφέρουν υβριδικές εκδόσεις για τα περισσότερα μοντέλα τους, ώστε να πιάσουν τους στόχους εκπομπών μέχρι το 2021.

O Marchionne δεν είναι μεγάλος οπαδός των ηλεκτρικών μοντέλων, μιας και όπως δηλώνει:

Δεν είμαι τόσο πεπεισμένος, όσο είναι κάποιοι άλλοι, για το γεγονός ότι η ηλεκτροδότηση είναι η λύση για όλα τα δεινά του ανθρώπου. Πρέπει να πειραματιστούμε, όπως κάνουμε τώρα, με συνδεδεμένα αυτοκίνητα και την κινητικότητα, με την ηλεκτροδότηση να είναι μία από τις πιθανές απαντήσεις.

  [Ευχαριστώ για το tip, Δημήτρη]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...