Η Maserati παρουσιάζει την MC20 Cielo

Σχετικά άρθρα

Την ανοικτή έκδοση της MC20 παρουσίασε σήμερα η Maserati. Πρόκειται για την MC20 Cielo που διαθέτει αναδιπλούμενη ηλεκτρική οροφή που ανοιγοκλείνει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα.

Η αναδιπλούμενη οροφή διαθέτει επίσης ένα μεγάλο ηλεκτροχρωματικό γυάλινο πάνελ που μπορεί να μετατραπεί από διαφανές σε αδιαφανές. Η Maserati ισχυρίζεται ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο γυάλινο πάνελ στην κατηγορία.

Κίνηση παίρνει από τον 3,0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα απόδοσης 630 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 σ.α.λ., ενώ το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 8.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, καθώς το ηλεκτρονικό διαφορικό χρεώνεται επιπλέον. Το βάρος 1.540 κιλών αυτοκίνητο κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτ., τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτ., ενώ η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Η MC20 Cielo διαθέτει διπλά ψαλίδια σε κάθε τροχό, ενώ πατάει σε τροχούς 20 ιντσών, με ελαστικά 245/35 εμπρός και 305/30 πίσω. Αυτοί “κρύβουν” τα φρένα της Brembo, όπου στον εμπρός άξονα υπάρχουν εξαπίστονες δαγκάνες με αεριζόμενους δίσκους 380×34 χλστ. (προαιρετικά carbon/κεραμικούς διαστάσεω 390×36 χλστ.), και στον πίσω άξονα τετραπίστονες δαγκάνες με αεριζόμενους δίσκους 350×27 χλστ. (προαιρετικά carbon/κεραμικούς διαστάσεων 360×28 χλστ.).

Το αυτοκίνητο βασίζεται σε ένα carbon πλαίσιο, με το μήκος της MC20 Cielo να αγγίζει τα 4.669 χλστ., το πλάτος τα 1.965 χλστ., και το ύψος τα 1.221 χλστ., ενώ το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.700 χλστ.

Περνώντας στη καμπίνα, ο οδηγός βρίσκεται στο επίκεντρο και -σύμφωνα με την εταιρία- τίποτα δεν του αποσπά την προσοχή, από την sport εμπειρία οδήγησης. Κάθε στοιχείο έχει έναν σκοπό και είναι εντελώς προσανατολισμένο στον οδηγό. Υπάρχουν απλές μορφές, με πολύ λίγες αιχμηρές άκρες.

Ακόμα, συναντάμε δύο οθόνες 10,3 ιντσών, η μία για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και η άλλη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Maserati Touch Control Plus (MTC Plus MIA). Η απλότητα είναι επίσης το βασικό στοιχείο σχεδιασμού της carbon κεντρικής κονσόλας.

Υπάρχουν λίγα στοιχεία, όπως ο ασύρματος φορτιστής για smartphone, ο επιλογέας για τα προγράμματα οδήγησης (GT, Wet, Sport, Corsa και ESC Off), δύο κουμπιά για την επιλογή της ταχύτητας, τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων, τα χειριστήρια του συστήματος πολυμέσων και ένας εύχρηστος χώρο αποθήκευσης κάτω από το υποβραχιόνιο.

Όλα τα άλλα χειριστήρια βρίσκονται στο τιμόνι, με το κουμπί εκκίνησης στα αριστερά και το κουμπί για το launch control στα δεξιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...