€253.000 για μία Porsche 928;;;

Σχετικά άρθρα

porsche-928-1

Πώς γίνεται μία Porsche 928 να δημοπρατήθηκε για €253.000; Ποιος είναι ο τρελός που αποφάσισε να αποχωριστεί αυτό το σημαντικό ποσό και για ποιον λόγο το έκανε; Όπως ξέρεις, είμαι από τους πρώτους που τραβάνε τα μαλλιά τους (ότι μου έχει απομείνει τέλος πάντων) με τις τιμές των κλασικών αυτοκινήτων, όμως εδώ, μάλλον δικαιολογείται αυτό το εξωφρενικό ποσό. Και το χαρακτηρίζω εξωφρενικό, γιατί μία Porsche 928 “του κουτιού”, δεν κοστίζει αυτή τη στιγμή πολλά περισσότερα από 40.000 με 50.000 ευρώ… και ίσως να λέω και πολλά.

porsche-928-2

Η συγκεκριμένη Porsche 928 είναι μία από τις 5 πρωτότυπες Club Sports που κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιούν οι εργοστασιακοί οδηγοί της Γερμανικής φίρμας –Derek Bell, Jochen Mass, Hans Stuck, Bob Wollek και Jacky Ickx– ως “εταιρικά”. Επίσης, είναι μία από τις 3 που πιστεύεται ότι έχουν επιζήσει και μάλιστα ανήκε στον τεράστιο Derek Bell.

porsche-928-3

Να σημειώσουμε ότι η έκδοση Club Sport λανσαρίστηκε από την Porsche το 1988 σε περιορισμένα κομμάτια. Ήταν εξοπλισμένη με “άγρια” εξάτμιση, νέες ζάντες ελαφρού κράματος ενώ το πίσω μετατρόχιο ήταν μεγαλύτερο. Την επόμενη χρονιά, η Porsche έκανε μερικές ακόμα αλλαγές χωρίς όμως να αλλάξει ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Η CS ήταν μία ελαφρύτερη και πιο ασυμβίβαστη 928 γι’ αυτούς που ήθελαν το κάτι παραπάνω από το αυτοκίνητο τους. Η πρωτότυπες 928, κατασκευάστηκαν το 1987 και ήταν ακόμα πιο σκληροπυρηνικές. Ήταν ελαφρώς πιο ισχυρές, είχαν πιο σκληρές αναρτήσεις και ήταν ακόμα πιο ελαφριές παρότι το εσωτερικό τους ήταν δερμάτινο σε αντίθεση με τις CS παραγωγής.

porsche-928-4

Ακόμα κι έτσι όμως, δικαιολογείται η αστρονομική τιμή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου; Γι’ αυτόν που έδωσε τα €253.000, υποθέτω πως ναι. Για τους πληβείους σαν εμάς, μάλλον όχι.

ΠηγήBonham's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...