Η Toyota κάνει στροφή στις μπαταρίες ιόντων λιθίου

Σχετικά άρθρα

toyota-prius-battery-pack

Η Toyota εδώ και χρόνια επιμένει στη χρήση των μπαταριών Ni-MH. Η ιαπωνική εταιρία, παρά το γεγονός πως οι ανταγωνιστές της χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια μπαταρίες ιόντων λιθίου, επέμενε στην χρήση των μπαταριών Ni-MH ισχυριζόμενη πως είναι ασφαλέστερες, ενώ είχαν και πλεονέκτημα σε ότι έχει να κάνει με το κόστος κατασκευής.

Τελικά η Toyota αποφάσισε να κάνει να στραφεί στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, βελτιώνοντας την υπάρχουσα τεχνολογία. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την Panasonic Corporation για την ανάπτυξη της υφιστάμενης τεχνολογίας των μπαταριών ιόντων λιθίου που θα τις χρησιμοποιήσει στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά αυτοκίνητα της.

Οι δύο εταιρίες έχουν ως στόχο να κάνουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ασφαλέστερες και να αυξήσουν την ενεργειακή πυκνότητά τους, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί κατά πολύ το κόστος παραγωγής τους. Οι δοκιμές που έχουν κάνει, έχουν δείξει πως οι στόχοι που έχουν τεθεί υλοποιούνται, με τις μπαταρίες να προσφέρουν ασφάλεια κατά τη χρήση τους.

Το πρώτο μοντέλο της Toyota που φορά μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι το Prius Plug-in Hybrid που έχει ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...