Η Tesla εξαγόρασε την Grohmann Engineering

Σχετικά άρθρα

tesla-model-s

Η Tesla εξαγόρασε την γερμανική εταιρία Grohmann Engineering, μια εταιρία που εξελίσσει αυτοματοποιημένα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής για μπαταρίες και κυψέλες καυσίμου. Η Tesla σκοπεύει να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής στα 500.000 οχήματα ετησίως ως το 2018 , με την συμφωνία να δημιουργήσει 1.000 επιπλέον θέσεις εργασίας μηχανικών και τεχνικών στη Γερμανία τα επόμενα δύο χρόνια. Η Grohmann Engineering έχει βοηθήσει ανταγωνιστές της Tesla όπως η Daimler και η BMW να κατασκευάσουν γραμμές παραγωγής για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Tesla στην ανακοίνωση τής αναφέρει:

Μέχρι σήμερα, έχουμε αυξήσει το ρυθμό παραγωγής στο εργοστάσιο μας στο Fremont κατά 400% σε τέσσερα χρόνια και αναμένουμε ότι η εξαγορά αυτή θα μας βοηθήσει να τον επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο.

Η Tesla συμφώνησε την Κυριακή να αγοράσει μερίδιο 74,9% από τον ιδρυτή της εταιρείας και μεγαλομετόχου Klaus Grohmann και το υπόλοιπο 25,1% από την εταιρεία private equity Deutsche Beteiligungs. To αντίτιμο του deal μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...